Dator > Skillnaden mellan ATA och SATA-hårddiskar

 • Skillnaden mellan ATA och SATA-hårddiskar


 • Med framsteg inom datortekniken händer så snabbt, kan det vara svårt att hänga med tekniken, terminologi och funktion för varje enskild dator komponent. En av de viktigaste av dessa komponenter är hårddisken. Veta vad som finns, som ATA och SATA-enheter, kommer att göra din nästa dator köp ett välinformerat

  hårddiskfunktion

  Före få in det specifika innehållet i vad olika typer av hårddisk finns, är det viktigt att ni känner till grunderna för vad en hårddisk egentligen gör . Syftet med en hårddisk är att lagra och komma åt majoriteten av data och information på din dator. Hårddiskar är oftast en stilla, fast del i datorn som kan bytas ut för en annan hårddisk när det blir dags att uppgradera ditt system.

  ATA

  ATA, en förkortning för Advanced Technology Attachment, kan också vara kallas IDE eller PATA, men alla termer refererar till samma sak. ATA hänvisar till 80-stifts kontakt som används i denna typ av installation. Medan ATA har nått sin fulla potential och håller sakta på att ersättas av snabbare enheter, en hel del datorer använder den fortfarande. Med en maximal dataöverföringshastighet på 133 MB /s, de som vill ett snabbt system skulle vara bättre med en SATA-enhet.

  SATA

  SATA står för Serial ATA och är i princip en tekniskt avancerad ATA med några fördelar . Som dator trender efterfrågas, är det SATA snabbare än sin föregångare och mindre i storlek, samtidigt som de kan lagra mer uppgifter. Med dataöverföringshastigheter nå och överträffa 600MB /s, kan SATA vara mycket snabbare och effektivare än 133 MB /s kapacitet av ATA-hårddiskar. En annan SATA fördel är att det ofta går mycket svalare än ATA, vilket innebär mindre problem och ännu snabbare prestanda.

  ESATA

  En av de största fördelarna med SATA-teknik är uppkomsten av eSATA, eller externa SATA. Externa hårddiskar är mycket populära och möjliggör enkel och portabel lagring av information utan att behöva släpa på en dator överallt. Dessa enheter kan ansluta till din dator på flera sätt, men vanligast är USB-och FireWire. Dessa enheter varierar i storlek från mindre än en gigabyte till drygt 2 terabyte (2. 000 gigabyte).

  Som att välja

  Medan SATA är snabbare, det är ofta dyrare och ibland onödigt. Det är inte mycket för en punkt i att få en hårddisk som ger mer fart och kraft än du behöver, så om du inte kör en high-end gaming PC, kommer du antagligen okej med en billigare ATA eller lägre nivå SATA-enhet. Men om du inte ihåg en högre prislapp för överlägsen prestanda, bör du överväga att gå med en SATA-enhet.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:olika typer av VGA-platser

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra förlust av data i åtta steg
 • hur man köper en prisvärd bärbar dator
 • fördelarna med ett mikrochip
 • hur du visar dolda partitioner på en flash-enhet
 • hur man ändrar processorn på en HP dv6000
 • hur kopiera till en Maxtor extern hårddisk när det är plötsligt väldigt långsam
 • Skillnaden mellan laser och bläckstråleskrivare
 • hur man byter cyan laserscanner
 • Hur konvertera wma till mp3 på iTunes på en Mac
 • Hur skannar jag från min HP-skrivare till datorn?