Dator > de användningsområden för en CAT6 Ethernet kablage

 • de användningsområden för en CAT6 Ethernet kablage


 • Ethernet kablar används i bostäder och kommersiella datornätverk och de består av fyra tvinnade trådar i en avskärmad yttre beläggning som är immun mot oönskade störningar och miljöförändringar, inklusive fukt och förändringar i temperatur. De korskopplingskablar klassificeras enligt nummer och den senaste klassificeringen är CAT6. CAT6 Ethernet korskopplingskablar har ett antal användningsområden, inklusive dataöverföring mellan två datorer samt kommunikation mot Internet.

  Datatransmission i bostäder och kommersiella strukturer

  CAT6 korskopplingskabel används för att överföra data från servrar och kommunikationsenheter (inklusive modem, routrar, switchar och andra nätverksenheter) till klientdatorer i bostadshus och kommersiella strukturer som en del av ett nätverk. Kablarna överföra data i hastigheter upp till 1 Gigabyte per sekund (Gbps). Höghastighetsöverföring uppnås genom att alla fyra tvinnade kablar inne i det yttre skiktet av CAT6 kabeln används för att överföra data, till skillnad från CAT5 patchkablar som inte använder alla fyra inre kablar.

  att ansluta datorer till Internet

  korskopplingskabel Används för att ansluta fristående bostadshus och kommersiella datorer och servrar till Internet via nätverksenheter meddelande. Bredband och Digital Subscriber Line (DSL) Internet Service Providers (ISP) ger CAT6 korskopplingskabel för att abonnenterna tillgång till Internet via köpas eller hyras kabel-och DSL-modem.

  Ansluta två datorer för fildelning

  CAT6 korskopplingskablar används också för att ansluta två datorer för data och Internet dela ett hem eller företag datornät. Den CAT6 korskopplingskabel måste vara av crossover typ att tillåta dubbelriktad delning av filer. När de två datorerna är anslutna fysiskt måste anslutningen fyllas i elektroniskt inom både datorns operativsystem.

  CAT6 Patchkabel Specifikationer

  korskopplingskabel innehåller två modulära kontakter i varje ända av sladdar. Den modulära kontakterna på den CAT6 kablar passar endast i och arbeta i en Ethernet-port. Ethernet-portar liknar ett vanligt telefonjack, men de hamnar inte telefonjack. CAT6 korskopplingskablar kommer i olika längder och färger. Kablarna är kompatibla med CAT5 patch kablar och du kan blanda två typer av kablar i anslutning enheter i ett nätverk.


Previous:nothing Next:hur man ansluter en USB-enhet till en USB-hubb innan du sätter navet

Relaterade artiklar


 • hur komma in i BIOS en toshiba dynabook satellit 2510
 • Fördelar med bärbara datorer i college klasser
 • hur man installerar ett system process nätverkshubben usb rot
 • hur man bygger en video dator
 • hur man gör en fjärrkontroll arbete för hp
 • hur man fixar en enhet USB-skrivare som inte är erkända
 • Hur får man en Panasonic cam att importera filmer till Windows Vista
 • hur du lägger till Kingston RAM-minne till en IBM laptop
 • hur du överför bilder från en choklad till en dator
 • Felsökning lägger till en skrivare till en Dell-dator