Dator > hur reparera en Dell LCD monitor

 • hur reparera en Dell LCD monitor


 • Datorskärmar kan ha valfritt antal sjukdomar drabba dem, och Dells LCD-skärmar är inte annorlunda i detta avseende. Medan det kan vara svårt att avgöra problemet med en bildskärm för att reparera det, finns det ett litet antal vanliga fel du kan titta in och fixa, även om du har några förkunskaper för reparation eller omfattande datorvana. Du kan utföra dessa reparationer med något annat än en Phillips skruvmejsel

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel


  1. .
  Iaktta din kraftkälla. Om skärmen är mörk, se till att datorns nätsladd är ansluten ordentligt i vägguttaget eller överspänningsskydd. Kontrollera anslutningen från skärmen till datorn och se till att denna inte sitter löst.
  2.
  Kontrollera dina ljusstyrka. Det är möjligt att det är något fel med inställningarna eller en sensor som leder till Dell LCD-skärmens bakgrundsbelysning är avstängd. För en fristående Dell LCD-monitorn, bör det finnas dedikerad ljusstyrka längst ned på enheten. För en bärbar dator kan du justera LCD-skärmens ljusstyrka med ljusstyrkan knapparna högst upp på tangentbordet, strax ovanför de numeriska tangenterna.
  3.
  Kontrollera "LCD stängd switch" om du använder en bärbar dator. Denna växel fungerar som en sensor i en bärbar dator som avgör om displayen är öppen eller stängd. Ibland kan fastna i stängt läge. Leta reda på strömbrytaren, som bör vara direkt intill botten antingen vänster eller höger gångjärn på den bärbara datorns skärm (detta beror på den exakta modellen). Tryck på strömbrytaren med fingret för att dra bort den och sätta på bakgrundsbelysningen igen.
  4.
  Tänk reparera omriktaren kabeln. Omriktaren kabeln kopplas in i moderkortet för Dell LCD-skärmen och när lös eller ej, kan påverka prestanda för Dell skärmens bakgrundsbelysning. Gå till omriktaren kabeln genom att först ta bort skruvarna som bor längs omkretsen på skärmen (eller "bezel"). Beroende på vilken modell av Dell LCD-skärmen, kan dessa skruvar vara på baksidan av ramen eller på den främre bildskärmen, dolda av plast eller metall "mössor. "Om det finns mössor, helt enkelt försiktigt bända bort dem. När skruvarna utsätts för, använda en Phillips skruvmejsel för att ta bort dem.
  5.
  Bänd bezel försiktigt bort att avslöja omriktaren kabel, som nu kommer att synas längst ner i mitten av skärmen. Omriktaren kabeln är svart eller vitt och springer in en kabel bredvid. Detta samband kan ha lossnat. Om kabeln kontakten är i upprätt läge, krok inverter kabel tillbaka till det och knäppa kontakten till horisontellt läge, vilket anses "låst. "


Previous:nothing Next:hur man fixar en Dell 15 tums LCD-monitor

Relaterade artiklar


 • Hur man återskapar en diskenhet
 • Felsökning behöva installera en skrivare varje gång jag ansluter till den bärbara datorn
 • Återskapa data från en kraschad hårddisk
 • felsökning av en VTECH tote & Go laptop plus
 • hur du lägger till minne till en Dell Inspiron b120 laptop
 • hur du installerar Microsoft skrivare bildvisare
 • hur man installerar ett kabelmodem på en stationär dator
 • hur ta reda på bläcknivåerna i en HP-skrivare
 • hur du lägger upp bilder till datorn från en skanner
 • hur man kan snabba upp din dator (PC)