Dator > vad är 1,0 TB?

 • vad är 1,0 TB?


 • Ett utmärkande drag för datorsystem är minneskapacitet mäts i byte. Inledningsvis var minne mätt i tusentals byte eller kilobyte. Då steg till miljontals byte, eller megabyte. Minneskapacitet på hårddisken nådde sedan tusentals megabyte, också känd som gigabyte. Redan på marknaden har infört en nyare nivå av minne som kallas terabyte. Detta motsvarar ett tusen gigabyte lagringsutrymme

  Minnen

  klassad som Read Only Memory (ROM) och random access memory. (RAM), är alla datorminne mäts i byte. Hårddisk och flash diskar kallas RAM. Så är DVDs och andra bärbara externa enheter minne. ROM vanligtvis är programmerad internminne.

  Kilobyte

  Datorer i början av 1970-talet hade minneskapacitet i kilobyte sortiment. En kilobyte (K) är tusen byte ca. Således representerar K 16. 000 byte av lagring eller minneskapacitet. I praktiken är ett ordbehandlingsdokument med 250 ord och ingen grafik ungefär 7K. Microsoft Word räkna ord och ger dig minneskapacitet av dokumentet.

  Megabyte

  På 1990-talet nådde hårddisk minne megabyte sortiment. En megabyte (MB) är cirka 1. 000 kilobyte eller 1000k. Denna uppgår till ca 143 sidor i ett word-dokument utan grafik. Således, en 100Mb minne lagrar cirka 14. 300 sidor av Microsoft Word-dokument.

  Gigabyte

  Idag är de flesta hårddiskar är av gigabyte kapacitet. En gigabyte (GB) är ca 1000 megabyte. I siffror är det motsvarande 1 miljard byte. Detta motsvarar i praktiken, till cirka 143. 000 sidor i ett Microsoft Word-dokument utan grafik. Således är en hårddisk på 100 GB vilket motsvarar 14. 300. 000 sidor av lagrade dokument.

  Terabyte kapacitet

  Under 2007 har hårddiskar med terabyte kapacitet släpps in på marknaden. Ett terabyte (TB) är ca 1000 gigabyte. Rent konkret kommer till ca 143 miljoner sidor av lagrade Microsoft Word-dokument. En terabyte är också motsvarar 1 biljon byte. Med så stor lagringskapacitet går vi in i en ny värld av datorkraft.

  Potentiella

  terabytelagring gör digitala bibliotek kan bli verklighet i ett mycket litet utrymme. En terabyte hårddisk har en mindre än 7 tum med 2 tums fotavtryck. Kan till exempel Toshiba 1,0 terabyte köra lagra upp till 250. 000 musikfiler eller 200. 000 fotografier eller motsvarande 380 timmar video. Terabyte computing kan göra video-CD-spelare föråldrad eftersom det är mycket mindre och kompakt. Terabyte data kan inleda en kraftfull tid av datorbaserad inlärning.

  Befintliga Terabyte Användning

  I februari 2010 hade Library of Congress 160 TB arkiverade webblagringsutrymme. Ancestory. com med över 540 miljoner namn på sin genealogiska databas har en lagringskapacitet av 600TB. Cisco Systems Inc, uppskattar att online video kommer senast 2012 bli "den största drivkraften för global datakommunikation. "


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man fixar en dator Gateway Solo som är nere

Relaterade artiklar


 • hur man byter bläckpatroner på en PIXMA MP170
 • hur man fixar överhettning på en Inspiron 1150 laptop
 • Hur ställer jag in HP C5280 skannerinställningar?
 • hur man använder en penna med en spion kamera
 • Hur laser jet och färgskrivare jet arbete?
 • hur du ansluter en bärbar dator till en PIXMA-skrivare
 • hur du tar bort Seagate Externa 2,5 fall
 • felsökning av en dator i / O-kort
 • Om Intel Turbo Boost-tekniken
 • Felsökning och reparation av en spira x20 lcd