Dator > 64 bit vs 32 bitars hastighet

 • 64 bit vs 32 bitars hastighet


 • Eftersom databranschen övergångar från 32-bitars maskinvara och programvara för 64-bitars (eller till och med 128-bitars) medel, frågan om hastigheten ofta faktorer uppgradering beslut. Även 64-bitars hårdvara och programvara är snabbare än sina 32-bitars motsvarigheter finns det flera faktorer som bidrar till den totala skillnaden i hastighet mellan de två teknikerna

  Bit Speed

  Dator informationsflöden i en serie ettor och nollor, nästan som en ström. Den "lite speed" av en processor eller programvara miljö syftar på hur bred att floden är. De tidigaste tillverkade vanliga stationära datorer (som Commodore 64) var åtta-bitars maskiner: Åtta noll /ett bitar kunde flöde på samma gång. Så småningom flyttade datorer till 16-bit databearbetning. Moderna datorer, baserat på en 32-bitars arkitektur, slog rot i början av 1990-talet och utgör fortfarande majoriteten av datorer, men har stöd för de nuvarande hårdvara och mjukvara 64-bitars bearbetning. En 64-bitars processor flyttar 64 uppsättningar noll /ett bitar samtidigt, vilket är en teoretisk fördubbling av hastighet över 32-bitars utrustning.

  hårdvara /mjukvara Kompatibilitet

  För att uppnå en fördubbling av bearbetningen fart över en 32-bitars maskin, behöver en 64-bitars dator ha rätt hårdvara (inklusive dess Central Processing Unit) som kan 64-bitars bearbetning, samt en programvara driftsmiljö (som Windows 7 eller Linux) som har en "64-bitars kärna. " Även om en 64-bitars maskinvara setup kommer att stödja en 32-bitars operativsystem, är behandlingen maskinens hastighet effektivt endast så fort som den långsammaste del av ekvationen. Köra 32-bitars Windows på en 64-bitars CPU innebär att du kommer att ha motsvarande 32-bitars prestanda.

  flerkärniga processorer

  Datorer med flera processorer (kallas ibland "flerkärniga processorer") kan utnyttja antingen 32-bit eller 64-bitars operativsystem. Om programvaran operativsystemet inte är optimerat för flerkärniga processorer, kommer hastigheten nytta av flerkärniga inte förverkligas.

  Kompatibilitetsproblem med drivrutiner

  Vissa bitar av specialitet hårdvara, som grafikkort, kräver drivrutinsfilerna. Dessa filer kan programvaran operativsystemet att tala effektivt med hårdvara. Ett grafikkort med 64-bitars grafisk bearbetning enhet måste ha ett 64-bitars drivrutin för operativsystemet att utnyttja GPU: s processorkraft. För Windows 7 eller Mac OS X, är drivrutiner vanligen förpackade med hårdvaran. För användare av vissa Linuxdistributioner, ett open-source 32-bitars drivrutin kan vara det enda sättet att göra en 64-bitars utrustning fungerar med Linux-kärnan, i så fall måste den Linux-användare accepterar prestanda hit eller hitta en proprietära drivrutiner.

  Framtida utveckling

  Redan som 64-bitars är tränger undan den 20-åriga lås som 32-bitars arkitektur njöt, nyare 128-bitars teknik är under utveckling. De lovar att avancera processorhastighet ännu mer.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du omdirigerar ett utbyte till en ny IP-adress

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en Presario 2200 oss laptop
 • hur du lägger upp bilder på en dator
 • välja rätt cpu för din PC moderkort
 • Hur man laddar ner bilder till en dator från en Pentax Optio W10
 • hur man laddar bläck i en kanon 1600 skrivare
 • hur man gör en ny partition i Windows XP
 • Felsökning en Dell Inspiron 8000 tangentbord
 • vad är skillnaden mellan en CPU och en processor?
 • hur man återställer bios lösenord på en Dell Dimension 745
 • hur man kan stoppa en HP-skrivare från stressa dig om bläcknivån