Dator > Felsökning hårdvaruproblem i datorer

 • Felsökning hårdvaruproblem i datorer


 • Maskinvaruenheter spelar en viktig roll om utförandet av datorer. När maskinvaruenheter såsom hårddiskar, tangentbord och nätverkskort misslyckas kommer en datoranvändare inte kunna utföra vissa uppgifter effektivt. Till exempel om ett ljudkort misslyckas kommer en datoranvändare inte kunna höra ljudet ordentligt. Lyckligtvis är det möjligt att fastställa eller felsöka problem med maskinvaran på datorn. Detta kan göras genom att ersätta, uppdatera och konfigurera misslyckades maskinvaruenheter
  1.
  Kontrollera maskinvaruenheter att säkerställa att de är ordentligt anslutna. Stäng av datorn för att undvika elstötar faror och kontrollera om kontakten för den misslyckade maskinvaruenheten är rätt ansluten till vägguttaget. Anslut tangentbord, mus och ljudenheter till rätt plug-in uttag och bekräftar att de sitter fast i sockeln. Många enheter är USB, men vissa måste sättas in i särskilda uttag. Dessa ofta är markerade. Om inte, läs datorns dokumentation för att identifiera anslutningarna. Plug-in jack är oftast på baksidan av datorn. Om maskinvaruenhet är ett bredbandsmodem, ansluter du Ethernet sladden ordentligt i Ethernet-uttag.
  2.
  Slå på datorn igen och få tillgång till Enhetshanteraren. Enhetshanteraren är ett Windows-program som gör att du kan konfigurera maskinvaruenheter. Gå till Start-menyn. Högerklicka på "Dator" och välj "Egenskaper". Gå till avsnittet Maskinvara och klicka på "Enhetshanteraren". (Vissa versioner av Windows kan kräva en något annorlunda navigering process för att komma till Enhetshanteraren. Andra metoder inkluderar sökning på "Enhetshanteraren" eller titta i Kontrollpanelen. ) I Enhetshanteraren visas alla maskinvaruenheter som är installerade på datorn.
  3.
  Tillbaka den misslyckade maskinvaruenhet. Du kan faktiskt fixa maskinvarufel genom att avinstallera och installera den misslyckade maskinvaruenhet. Högerklicka på en maskinvara och välj "Avinstallera". Därefter startar du om datorn och låta systemet installera om maskinvara. Därefter åt Enhetshanteraren igen och uppdatera maskinvara. Högerklicka på den hårdvara som inte fungerar och välj "Uppdatera drivrutin".
  4.
  Installera rätt drivrutiner för den misslyckade maskinvaruenhet. Vissa maskinvaruenheter kräva en särskild drivrutin för att fungera korrekt, och systemet är installationen kan inte hitta den drivrutinen. En drivrutin kommer vanligtvis med maskinvaruenhet. Om du inte har drivrutiner, kontakta tillverkaren av maskinvara och be om en kopia av drivrutinen. Du kan också ladda ner drivrutiner via Internet, ofta från tillverkarens webbplats. Detta är oftast den senaste versionen av programvaran, som kan vara nyare än vad som finns på CD. Om tillverkarens webbplats inte ger föraren, länkar för att ladda ner drivrutiner finns i "Resurser"-avsnittet.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man installerar en CD-ROM i en Dell Latitude cs 400xt

Relaterade artiklar


 • typer av scannrar
 • toner påfyllningsanvisningar
 • hur du ställer in ett grafikkort i Windows
 • hur du uppgraderar minnet på en hp pavilion dv6233se
 • hur man använder Fn-tangenten
 • Hur vet jag när routern på min dator behöver bytas ut?
 • hur man berättar det artikelnummer för en iBook tangentbord
 • hur man konfigurerar en DI-624 AT & T dsl
 • hur du justerar säkerhetsinställningarna för ett trådlöst nätverk på en Mac
 • hur man bygger skrivbordet på systemet 9 för Mac