Dator > hur man byter CPU-fläkt i en HP Pavilion

 • hur man byter CPU-fläkt i en HP Pavilion


 • HP Pavilion stationära datorn linje innehåller ett antal kvalitet datorer till rimliga priser. Dessa datorer använder kvalitetsdelar certifierade av HP, men tyvärr även kvaliteten datordelar ibland måste bytas ut. En dator är CPU-fläkten är en viktig del som tar bort värmen från processorn. Om fläkten inte ta bort tillräckligt med värme, kan processorn skadas. Byte av CPU fläkt i en HP Pavilion är inte svårt, och hela processen ersättning bör inte ta längre än 30 minuter.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Ersätter CPU-fläkt och kylfläns.
  Termisk pasta.
  Termisk pasta remover.
  Ren bomullstrasa.
  Anti-statiskt armband.


  1.
  Stäng av din HP Pavilion. Koppla ur den och sedan lägga ned den på dess högra sida så att den vänstra sidopanelen är vänd uppåt.
  2.
  Bort de två skruvarna på baksidan av paviljongen som håller till vänster panelen på plats med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Skjut tillbaka panelen och avlägsna den.
  3.
  Leta reda på CPU-fläkt monterad på CPU kylflänsen. De kommer sannolikt att bli nära mitten av moderkortet.
  4.
  Koppla ur fläkten från moderkortet. Ta bort skruvarna som håller kylflänsen på plats och lossa alla behålla barer som kan passera genom kylflänsen för att hålla den på plats. Om dessa barer är, kommer de klipp på CPU-sockeln under värme diskbänken.
  5.
  Lyft CPU-fläkt och kylfläns ur datorn fallet. Använd termisk pasta remover och en ren bomullstrasa att ta bort silver eller svart termisk pasta rester från den exponerade CPU.
  6.
  Torka av CPU med en ren del av duken så att inga termisk pasta remover finns kvar på den. Applicera en liten mängd av termisk pasta på mitten av processorn, lämnar en del den ungefärliga bredden på en ärta vid dess topp.
  7.
  Placera din nya CPU-fläkt och kylfläns över processorn och sänk ner den på plats. Rock den något för att sprida termisk pasta, därefter fast den med skruvar tidigare togs bort. Fäst kylflänsen s fixeringsbygeln-om det finns en-till CPU uttaget och anslut den CPU-fläkt till moderkortet.
  8.
  Placera den vänstra panelen tillbaka på datorns hölje, och fäst den med de två skruvarna tidigare togs bort. Ställ datorn upprätt och sätt in den
  9.
  Tryck på strömbrytaren för att starta om datorn. Fläkthastigheten kommer att regleras automatiskt beroende på HP Pavilion behov.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband eller upprätthålla kontakten med en metall del av datorns hölje medan du arbetar inne i paviljongen för att förhindra en överföring av potentiellt skadliga statiska urladdningar.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Hur man testar en leverans datorkraft med en ohm mätare

Relaterade artiklar


 • Hur du tar isär en 2001 iMac
 • hur man fixar HP Office Jet 5510 fel bläckpatron
 • hur man installerar RAM i IBM Thinkpad
 • Hur får man en wmce att erkänna HD-tuner
 • hur man använder wikipedia på tända
 • anvisningar om hur man skanna bilder
 • Hur man använder en Dell Latitude 600 med en mobiltelefon som modem
 • alla i förundran 9600 XT TV-tuner felsökning
 • hur du installerar ett ljudkort på en bärbar dator
 • hur 12-vägs flera saker i förädlingskedjan