Dator > hur man fixar överhettning på en Inspiron 1150 laptop

 • hur man fixar överhettning på en Inspiron 1150 laptop


 • Dell Inspiron 1150 släpptes i början av 2004 som en allmän användning laptop. Det kommer installeras med en 2,6 GHz-processor. Det kanske inte är den snabbaste bärbara datorn runt, men processorn använder tillräckligt med kraft för att ha överhettning frågor från tid till annan. Den vanligaste orsaken till laptop överhettning frågor är när fläkten går sönder eller brinner ut. Precis som någon typ av kylfläkt, kör Inspiron 1150 kylfläkten på en motor som kan gå dåligt efter långa perioder av upprepad användning. Byte av kylfläkt församling är en av de bästa sätten att åtgärda laptop överhettning frågor.

  Du behöver:
  kryssmejsel


  1
  Stäng av din bärbara dator och koppla sedan loss nätkabeln. . . Koppla bort alla andra kablar eller kringutrustning från data hamnar på din bärbara dator. Stäng LCD-panelen tills den fastnar stängt, och sedan placera den bärbara datorn nedåt. Ta ut batteriet ur dess fack och ställ den åt sidan.
  2.
  Placera den bärbara datorn uppåt och öppnar LCD-skärmen. Använd en platt skruvmejsel för att bända upp den skårade kanten på höger sida av LCD gångjärnsskyddet. Gångjärnsskyddet är en tunn remsa av plast mellan LCD-skärmen och tangentbordet. Ta bort locket och ställ den åt sidan.
  3.
  Ta bort de fyra Phillips-skruvar säkra tangentbordet till den bärbara datorn basen. Lyft tangentbordet ur den bärbara datorn och placera den nedåt under handledsstödet. Använd en platt skruvmejsel för att lossa den svarta skårorna på båda sidorna av tangentbordet bandkabeln där den ansluter till moderkortet. Koppla loss flatkabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet och ställ den åt sidan.
  4.
  Ta bort den inre behålla Phillips-skruv säkra EMI sköld till den bärbara datorn basen. EMI sköld är en metallplatta som täcker den täcker och ger ökat skydd för moderkortet och processorn. Ta bort EMI shield från den bärbara datorn basen och den åt sidan.
  5.
  Koppla bort kylfläkten kontakten från moderkortet. Lossa skruvarna märkta ett till fyra i följd. Lyft kylfläkten församling ur moderkortet genom att greppa plasten dragflik mellan två fingrar. Ta bort fläkten och den åt sidan.
  6.
  Installera den nya församlingen kylfläkten och sätta ihop den bärbara datorn genom att upprepa detta i omvänd ordning.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man byter en thinkpad usb

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en optisk enhet från en hp pavilion n5420
 • DIY: dator reparation och uppgraderingar
 • hur man startar upp en T400 från en startdiskett
 • hur man fyller en bläckpatron för en HP kopiator T45
 • hur du formaterar en micro sd hc
 • hur man bifoga en HP Deskjet 3845 skrivare till Microsoft Vista
 • vad är meningen med kringutrustning till datorer?
 • hur man gör en skiva system kan starta från en G5 PPC
 • Lägga till en hårddisk för att Windows Home Server
 • Felsökning hårdvaruproblem i datorer