Dator > Hur laser jet och färgskrivare jet arbete?

 • Hur laser jet och färgskrivare jet arbete?


 • Laser Jet skrivare använder en viss kombination av roller och toner komponenter för att skriva ut papper. Till skillnad från mer traditionella skrivare som använder våta tryckfärger sprutas över papperet, laser jet skrivare använder torr bläck som är bundna till papper genom en kombination av statisk elektricitet och värme. Laser Jet skrivare kan skriva ut i svartvitt och färg, beroende på vilken typ av skrivare

  Laser

  laserskrivare har en trumma inuti som fungerar som en rulle, rullande över varje papper som skrivs ut. Denna trumma är känslig för ljus, särskilt det ljus som produceras av skrivarens laser. Denna laser passerar över trumman och skapar mönster av en hel sida som ska skrivas ut. Det skapar en elektriskt laddad område på trumman som lockar tonern används för att markera papper. Tonerpulvret rullas sedan till sidan av trumman, och värms upp tills tonern smälter och är bundna till pappersfibrer.

  Fördelar

  Laser Jet skrivare är snabbt-mycket snabbt jämfört med traditionella bläckstråleskrivare. De skriver ut hela sidor åt gången och så länge de har tillräckligt toner de kan förväntas arbeta under längre perioder. Det är därför laser jet skrivare är så populära i företag som behöver skriva ut eller kopiera en stor belastning av dokument. Den bindningsprocess laser jet skrivare använder med toner också är starkare än den flytande bläck versionen.

  Andra typer av laserskrivare

  Även laser jet och färglaserskrivare jet har "laser" i dem, är en laser inte alltid. Vissa typer av tryckerier använder LCD-skärmar eller lysdioder. LCD står för Liquid Crystal Display, och bryter ljus i vissa våglängder när den passerar genom kristallerna. LED står för Light Emitting Diode och använder motstånd av en diod för att producera ljus från en elektrisk ström.

  Färg Jet och laserskrivare

  Laser Jet skrivare kan utformas för att skriva ut i färg också. Dessa färg jet skrivare använder fyra olika typer av färg toner kombineras för att bildas särskilda färger som krävs. Var och en av dessa toner skall tillämpas på trumman separat från de andra, vilket innebär att färg laser jet skrivare tar fyra gånger så länge som svart och vit version för att skriva ut en enda sida.

  Alternativ

  bläckstråleskrivare är huvudalternativet att laserskrivare jet. Dessa skrivare sprutvätskan bläck genom små munstycken till sidan enligt anvisningar från datorn. Magnetiserade plattorna flytta automatiskt skrivaren huvudet i rätt riktning för att bilda en korrekt former. Stor färgskrivare kan också använda fast bläck, smältas ner från vax fastnar päls sidan i en mer hållbar version av bläckstråleskrivare.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man installerar en hårddisk på en hp pavilion zv5360us

Relaterade artiklar


 • Felsökning HP Deskjet-skrivare d2445
 • hur du uppdaterar BIOS i ett Dell
 • hur du installerar kortet GeForce video
 • hur man använder Fn-tangenten
 • Felsökning av en kanon MP530
 • hur man hittar uppgraderingar till mitt moderkort
 • Felsökning datorminne
 • hur man bygger en vattenkylning pc
 • om Acer Aspire 4530
 • hur du tar bort en Logitech drivrutinen USB-mus