Dator > Om Intel Turbo Boost-tekniken

 • Om Intel Turbo Boost-tekniken


 • Intel Turbo Boost-tekniken är ett komplement och fasta programvara som skapats av Intel för att ytterligare optimera prestandan i bolagets multi-core processorer dator. Turbo Boost tekniken fungerar genom att fördela makten från delar av processorn som ett datasystem inte använder mot de aktiva komponenterna på CPU. Med den extra kraft som finns tillgängliga är det chipset kan arbeta på en optimal nivå inte är möjlig utan den teknik

  Funktion

  Intel distribuerar Turbo Boost på Core i5, Core i7 och 5500 processorer serie som har multi-core chips. När datorn är i bruk, Turbo Boost kommer kontinuerligt fördela makt till de centrala delkomponenter som operativsystemet använder, bort från tomgång delar av processorn. Denna åtgärd gör det möjligt att arbeta kärnor på processorn att arbeta på en mer effektiv ränta och ökar systemets totala prestanda.

  CPU Speed Monitoring

  Intel Turbo Boost kontinuerligt övervakar erforderlig effektförbrukning av flera kärnor på datorns processor. Om datorn är inaktiv, kommer programmet att övervaka fortfarande hela chipset i höga hastigheter för att upprätthålla maktbalansen i hela kärnor på processorn, vilket garanterar optimal strömförbrukning och distribution på datorn. I praktiken tillåter systemet varje CPU processorkärnor att arbeta på högre hastigheter.

  Ökar systemets prestanda

  Intels Turbo Boost och Hyper-Threading-teknik aktiveras automatiskt när datorn använder Intels processorer som stöder dem. Hyper-Threading och Turbo Boost kan resultera i ökad hastighet datorns processor på mer än 133 MHz per kärna på processorn. Den faktiska hastigheten ökar beror på chipset, bussen storlek, uppgifter som utförs på datorn och det fysiska minne som är tillgängligt i systemet.

  Energibesparing

  Intel Turbo Boost-tekniken övervakar och minimerar värmeproduktionen från flera core samtidigt som resurserna omfördelas till den arbetande delarna av processorn. Även om Turbo Boost kommer att optimera systemets prestanda, kommer det att fungera också till att hålla den totala termiska energin i chipset inom säkra gränser för att undvika eventuella skador på CPU eller datorns moderkort. Även övervakning övergripande systemet värmeeffekt, Turbo Boost kommer också att minska den totala strömmen till systemet som används i jämförelse med andra styrkretsar som inte anställer Turbo Boost-tekniken.

  Intel-processorer Genomförande Turbo Boost

  Även Intel släppte Core i3-processor i början av 2010, inte genomföra det inte Intel Turbo Boost-teknologi. De första Intel Core-processorer för att genomföra Turbo Boost och Hyper-Threading-teknik var Intel Core i7 och Intel Core i5-processorer. Tekniken kan inte installeras på Core i3 processor, som är avsedd för icke-spel hemma eller akademisk användning.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man skriver en signatur på datorn med en digital penna

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter till en skrivare på ett trådlöst nätverk i Vista
 • hur du ansluter en USB-kabel till en Vostro 200
 • hur man ansluta en enhet till ett nätverk USB-hubb
 • hur man installerar en HP Deskjet 6620 skrivare
 • hur man kan kontrollera ljuset bläckpatronen efter ett pappersstopp på en HP-skrivare
 • Hur testar jag den färg på min skrivare?
 • hur du justerar säkerhetsinställningarna för ett trådlöst nätverk på en Mac
 • hur man skriver ut ett vykort på en HP J6400 officejet
 • anvisningar för en extern USB-diskettenhet
 • Hur du tar isär en Dell Inspiron 1501 laptop