Dator > om input och output-enheter

 • om input och output-enheter


 • Input och output-enheter är enheter som underlättar kommunikationen av en användare på en dator. Medan vissa enheter kommer som ett måste, andra är frivilliga och syftar endast till att öka komforten för användaren, men båda hållen, input och output enheter är ett viktigt område i datorn marknaden

  Historia

  De två första huvudsakliga in-och utmatningsenheter har tangentbord och skärm funnits sedan tidigast datorn prototyper tillbaka på 60-talet . Den första datormusen introducerades av Douglas Engelbart 1968 på Fall Joint Computer Conference i San Francisco. Användningen av ett pekdon var snabbt omringad av människor, och operativsystem utvecklare som Microsoft och Apple gavs tillfälle att skapa grafiska användargränssnitt vänligare och lättare att arbeta med. Med tiden andra in-och utenheter dök upp, men de var alla frivilliga, medan tangentbord, skärm och mus förblev ett måste för varje dator

  Typer

  Det finns tre huvudsakliga typer av enheter:. Ingång, utgång och båda-vägar.

  Tangentbord är den mycket grundläggande av alla inmatningsmetoder, som representerar det snabbaste sättet att skicka data till en PC. Möss är också populära inenheter och syftar till att göra användningen av en dator lättare. Bland de vanligaste ingångsenheter är också skannrar, som möjliggör inmatning av data från externa källor såsom dokument.

  Utmatningsenheter har rollen att skicka data till användaren, och övervakar de första enheterna som används för Detta tillsammans med primitiva skrivare system. Kommer i olika storlekar och med flera tillverknings teknik som CRT-eller LCD övervakar leverera den grafiska produktionen av alla åtgärder som utförts på en dator. Skrivare kan informationen på datorn som ska skickas direkt på papper.

  Det finns vissa enheter som kan fungera som både input och output-enhet. Bildskärmar integrera pekskärmsteknik ger en användarvänlig ingång och utgång system. Allt-i-ett skrivare med en skrivare och en scanner i samma enhet, vilket gör att överföringen från datorn till papper och papper från till PC. Optiska enheter som DVD-brännare eller CD-brännare kan också anses tvåvägs enheter, eftersom förutom att läsa CD och DVD, de kan också skriva till dem.

  Funktioner

  Enheter ständigt utvecklas för att ge fler funktioner och ökad prestanda. Bildskärmar växer sig större, tangentbord omfatta kontor och multimedia särskilda knappar och möss har fler knappar och teknik, såsom optiska sensorer och trådlös uppkoppling.

  Använder

  Förutom det uppenbara användningar av att kommunicera med datorn, output enheter såsom USB- Memory Sticks, CD och DVD kan användas för säkerhetskopiering av data. Data från en dators hårddisk kan lagras säkert på CD-eller DVD-skivor och återvinns om förlorade. Även olika inmatningsenheter, som t. ex. PC fjärrkontroller, representerar Extra utrustning, som syftar till att ge en förbättrad multimediaupplevelse.

  Future

  nyckelordet för framtiden är enkelhet, så producenterna fokuserar på att leverera vänligare och enklare enheter. Allt-i-ett-lösningar är mer uppskattade av allmänheten, och oftare används inom områden som bankomater, stationära datorer, bärbara datorer, handdatorer och mobiltelefoner, så det ser ut som touch-screen teknik kommer att vara valet av framtiden i input och output system.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man återställer Pro K550 lösenord

Relaterade artiklar


 • Avinstallera U3 från SanDisk
 • hur man rengör en hårddisk i enkla steg
 • hur du kopierar ett foto från en iPod till en Mac
 • installera ett ljudkort i Windows XP
 • hur man kan återställa en enhetsbokstav för CD-DVD-enhet i Windows XP Home Edition
 • information om disketter
 • hur man byter bakstycke en Dell Inspiron
 • detaljer om hur man fyller en HP 60xl bläckpatron
 • hur du installerar kortet GeForce video
 • hur man uppgradera processorn i en Dell D810