Dator > vad är logikkortet?

 • vad är logikkortet?


 • Logikkortet är ett kretskort i en Apple Macintosh-dator, med andra märken av datorer det är känt som ett moderkort. Logikkortet husen de viktigaste komponenterna i datasystemet och ger anslutningsmöjligheter för externa enheter. Se det som hjärtat i din dator

  Beskrivning

  PCMag förklarar att en logikkortet är en "kretskort som innehåller logikkretsar. " Logic styrelser är plast nämnder, vanligen grön, med kretsar, chips och annan maskinvara knutna till dem. De hus de väsentliga komponenterna i ett datorsystem: mikroprocessorn, centralenheten (CPU), RAM och ROM minne, och logik och portar för anslutning av kringutrustning till exempel en mus, bildskärm och ljudenheter. Logic styrelser innehåller slots (uttag) för anslutning av mikroprocessorer, kortplatser för expansionskort, tiderna för RAM och ROM-kretsarna minne, chipset gränssnitt, en klocka för att synkronisera de olika systemen, ett batteri, en återställningsknapp och kontakter makt.

  Funktion

  När hjärtat på en PC, får logikkortet och sänder information, med den extra funktionen att samordna de olika datasystem och att ge logiken och anslutning för montering kringutrustning. . Utan en logikkort, skulle en dator vara något annat än en låda med sofistikerad men saknar anknytning, okoordinerade kretsar, dyr men värdelös

  Historia

  Under 1980-talet hade Mac-datorer två centrala kretsar: en logik styrelse och en moderkort. Med tiden kombinerade ingenjörer de två kretsarna och myntade uttrycket "logikkortet" för att beskriva den. Dessa dagar, "logikkortet" används ofta synonymt med "moderkort": båda termer hänvisar till styrelser innehåller kretskort, kortplatser för utbyggnad och anslutning till kringutrustning.

  I början av digitala data-, "logikkortet" avses datorenheter består av ett enda bräde med utan extra kortplatser eller kapacitet. Dessa logik styrelser utvecklades mycket enkla beräkningar.

  Typer

  Apple Macintosh producerar ett brett utbud av huvudlogikkort för sin Mac, iPhone, iPads och andra produkter. På grund av skilda storlekar och programvara kompatibilitet, är det olämpligt-om inte omöjligt-att byta ut logik styrelser och installera dem i andra Apple-produkter.

  logikkortet vs moderkort

  Detta är liten skillnad mellan en Mac logikkortet och en IBM-moderkort-väsentligen utför de samma funktion med lite olika design och komponenter. Eftersom den största skillnaden mellan en logikkortet och ett moderkort är den typ och märke av marker som kan fästas, har namnen blivit vanligt utbytbara men datatekniker och purister skulle insistera på åtskillnad mellan de två.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man fixar en våt laptop tangentbord

Relaterade artiklar


 • hur man byter patroner i en magicolor 2300 dl skrivare
 • hur du lägger till minne till en HP Pavilion Elite m9250f
 • hur man bränner musik till en Memorex CD
 • hur man mäter en pc skåp fläkt
 • hur man kan spara YouTube-videor till ett hopp enhet
 • hur man uppgraderar en dator torn
 • hur reparera en inverter på en Compaq Presario R3000
 • hur man byter CD-ROM i en ThinkPad 390-x
 • Hur konvertera bin filer till iso-filer på en Mac
 • hur man söka efter en begagnad bärbar dator