Dator > Vad styr cd-hastigheten på min dator?

 • Vad styr cd-hastigheten på min dator?


 • Du behöver:
  stjärnskruvmejsel

  Den nominella hastigheten på din cd-rom är en av de minst viktiga faktorer för CD enhetens prestanda. . Denna hastighet, kallad spindelhastighet, är helt enkelt den högsta rotationshastighet på enheten. Ännu viktigare för video och spel grafik är möjligheten av komponenterna i din dator för att utnyttja data som läses från disken.

  CD-ROM Speed

  En CD-ROM tillverkas med en viss hastighet betyg . Detta är i allmänhet anges som 4x, 16x, 52x, till exempel, och hänvisar till den koefficient på axeln. En 1x köra snurrar i 500 rpm, och det är det nummer du multiplicera alla högre betyg av. Till exempel en 48x-enhet har en rotationshastighet på 48 500 tid, eller 24. 000 rpm. Detta antal styr hur snabbt du kan hämta information från cd-skivan vid maximal centrifugeringshastighet, men det har lite att göra med hur mycket information kan bearbetas

  CPU Speed

  Din Central Processing Unit styr hur många beräkningar kan utföras i en sekund. Tidig persondatorer drivs på 8 megahertz eller mindre, medan dagens maskiner kör på 2 gigahertz eller högre. Precis som cd-hastigheten hämmas av hur mycket information processorn kan behandla, är din CPU faktiskt begränsas av buss hastighet, och det antalet har blivit mycket viktigt som CPU hastigheter har ökat. Även om du har tillräckligt med minne för att buffra allt innehåll på CD, kommer behandlingen att begränsas av hur många beräkningar kan utföras i en andra, och det är din CPU-hastighet.

  Busshastighet

  busshastighet av en dator är hur mycket information kan överföras från en enhet till en annan inom själva maskinen. Trots att processorn kan bearbeta data på 2 gigahertz, de flesta datorer inte kan ta de behandlade uppgifterna och dra den till rätt utrustning med hastigheter mycket snabbare än 500 megahertz eller mindre. På grund av detta kommer din processor nästan aldrig arbeta med full kapacitet om du arbetar med stora matematiska matriser.

  Videofunktion

  Även en cd som snurrar på högsta varvtal står inför problemet med en display hastighet. Mängden minne på grafikkortet och det inbyggda snabbheten kommer nästan alltid vara den avgörande faktorn i driften av din CD, särskilt för video och spel. Det kan göra CD verkar fungera snabbare om du använder en cache eller RAM-disk för att temporärt lagra information från disken, men grafik och video data kräver en allt större mängd minne och processorkraft tid. Trots att det inte direkt påverkar den cd-hastigheten är ditt grafikkort sista faktorn som avgör hur snabbt CD kan fungera, eftersom det inte kommer att fungera snabbare än processorn, buss, och grafikkortet har möjlighet att hantera uppgifterna.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:felsökning av en Canon BJC 85

Relaterade artiklar


 • Vilka faktorer påverkar datorns hastighet?
 • hur man startar upp en T400 från en startdiskett
 • Hur du tar en Acer 2410 laptop isär
 • hur man använder ett nätverk usb Windows-skrivare på en Mac
 • Hur konvertera ljud till mp3 mac
 • hur man installerar en HP Deskjet 6620 skrivare
 • hur man skriver ut ett vykort på en HP J6400 officejet
 • hur man passar eller stapla två Type II PC-kort i slots när båda är för höga
 • HP 1310 skrivare felsökning
 • hur man byter LCD på en bärbar dator