Dator > Skillnaden mellan flash-minne och RAM

  • Skillnaden mellan flash-minne och RAM


  • Begreppet "RAM", som står för Random Access Memory, menas all information lagringsmedium som kan lagra data. Även om det är praktiskt korrekt att hänvisa till andra lagringsenheter som hårddiskar som RAM, var olika namn tillskrevs dessa för att undvika sammanblandning och RAM var ett namn på datorminne

    Hur RAM fungerar

    Arbetsprincipen RAM är ganska enkel: det använder el för att läsa och skriva data. Även om det ger otroliga hastigheter, är dess största nackdelen att den ständigt behöver ström för att hålla informationen som lagras.

    Hur Flash-minne fungerar

    Flash-minne fungerar ungefär som RAM, men istället för att ständigt hjälp av elektrisk ström till kvar uppgifterna, lagrar den det till kondensatorer. Fördelen med att kunna hålla uppgifterna även när de inte drivs är bra men en nackdel är den hastighet som det tar längre tid att lagra data i flashminnet.

    hastigheter på

    RAM är den snabbaste minne, vilket ger mycket hög läs /skriv hastighet och lägsta gånger tillträde. Jämfört med uppkopplingshastigheter på andra medier som hårddiskar (HDD) eller flash-minne, som mäts i millisekunder är tillgången gånger RAM i nanosekunder, vilket gör det tusen gånger snabbare än någon annan förvaringslösning.

    Använder

    för sin höga hastigheter, var RAM valts för datorer, där snabb kommunikation mellan minne och CPU krävdes. RAM-minnet används för att ladda upp viktiga filer som behövs av en dator ska fungera korrekt, vilket ger dig omedelbar tillgång till filerna.

    Flash-minne används som ett alternativ till andra medier, som hårt diskenheter, CD-eller DVD-skivor. Flash-minne har valts eftersom det innehåller några rörliga delar, det är alla elektroniska, vilket gör den mer tillförlitlig. Dessutom presenterar sin storlek en annan stor fördel, eftersom minneskorten är mycket små, men ändå leverera hög förvaringsutrymmen, vilket gör dem perfekta för bärbara enheter som musikspelare, digitalkameror eller handdatorer.

    Betydelsen av RAM

    Många enheter använder RAM parallellt med flash-minne för att uppnå en bättre prestanda. Medan flashminnet Främst används för själva lagring av filer, dessa kopieras till RAM-minnet när enheten är på för att möjliggöra snabbare tillgång till dem, förbättra svarstiden och den övergripande prestanda.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man använder och formatera en tom CDR skiva





Relaterade artiklar


  • hur du formaterar en tom skiva
  • Hur kopierar jag dokument med hjälp av min HP Deskjet f380?
  • hur man uppgraderar en CPU med ett 478 socket
  • hur man bifoga ett nätverk kontakt till en Ethernet-kabel
  • hur isär ett tangentbord
  • hur man rengör en Toshiba A70
  • hur man installerar en HP PSC 2210 allt-i-ett-skrivare
  • Hur får man en 3G-nätverk utan en trådlös router
  • installera ett ljudkort i Windows XP
  • hur du vill justera patroner av en HP psc 950xi