Dator > LCD-pekskärm teknik

 • LCD-pekskärm teknik


 • LCD-pekskärm teknik lett till en viktig förändring i datorn marknaden, svarvning regelbundna ut-enheter, t. ex. bildskärmar, till inmatningsenheter. Pekskärmsteknologi tillåter användare att interagera med datorer med ett enkelt tryck på skärmen, utan andra källor, såsom mus eller tangentbord, som är nödvändiga. Detta förenklar PC verksamhet och ger också en användarvänlig miljö

  Historia

  Utvecklad från företags-och akademiska forskare dejta i 60-talet, var pekskärm teknik snabbt antas av lärande terminaler, banker och restauranger. Med HP 150 var den första pekskärmen dator och det kom ut på marknaden 1983. På grund av den popularitet det fått, touch screen teknik utvecklades snabbt för att leverera bättre prestanda och nya funktioner, som multitouch kapacitet.

  Typer

  kapacitiv pekskärm arbete genom att ha ett lager av material som lagrar elektrisk laddning. Vid beröring, är en mängd som energi dras till kontaktpunkt, och en processor beräknar den exakta platsen för beröring.

  Resistiv touch-skärmar har en fungerande princip liknar kapacitiva pekskärmar. De har ett lager av material som sprider elektrisk energi som när beröring ger en störning i kretsen. De produktionsenheter beräkna punkten av störning och leta reda på beröring.

  Ytvågor pekskärmar använda ett ultraljud våg som passerar över skärmen. Vid beröring, är den våg förvrängd och förändringarna registreras och bearbetas av processor för att beräkna plats för beröring.

  användningar en användarvänlig teknik var LCD-pekskärm snabbt antagits i många fält, från banker, restauranger och butiker till datorer, telefoner, navigationssystem och andra prylar.

  och nackdelar

  Den största fördelen med pekskärmar är deras användarvänlighet. Även stora pekskärmar tillåta interaktiva presentationer med multitouch kapacitet där flera användare kan delta.

  När det gäller nackdelarna, pekskärmar är ibland mindre tillförlitliga än normalt LCD-skärmar. Ytvågor pekskärmar påverkas även av vind och damm. Även de LCD-skärmar måste kalibreras varje gång i en stund för att förbli exakt.

  Överväganden

  Vissa faktorer bör tas i beaktande när man väljer en LCD-pekskärm. Om utomhusbruk krävs bör ytvågor pekskärmar undvikas eftersom dessa påverkas av yttre förhållanden som vind eller damm. Bilden klarhet är en annan faktor, som ytvågor och resistiva har sämre kvalitet jämfört med kapacitiv pekskärm.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Hur formaterar jag ett SmartMedia minneskort?

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra Sony Vaio FJ-serien bärbara datorer
 • Felsökning och reparation bläckstråleskrivare
 • hur du lägger till eller byta hårddiskar
 • samhällsomfattande bläckstråle refill instruktioner
 • hur kan jag ladda ner den nya portot på min post skala?
 • Hur man använder en micro centrum USB med Windows 98
 • multifunktionsskrivare som fungerar med Windows Vista
 • hur man byter bakgrundsbelysningen i en gateway 400vtx
 • hur man överklockar en Compaq Armada E500-processor
 • hur man ansluter en bärbar dator till en projektor