Dator > information om disketter

 • information om disketter


 • I början av persondatorer, körde disketter maskinerna och gav en plats att lagra program och dokument. Men som lagringsteknik avancerad, var disketter ersatts av hårddiskar, USB-lagringsenheter, flash-minnen och online lagring. Under 2010 Sony-meddelat att de kommer att fasa ut gamla diskarna

  Du behöver-den största tillverkaren av disketter:
  startdiskett ISO

  Tidig startdisketter Tidig disketter hade en diameter på åtta inches, eller om storleken av en lång-play skivomslag-en annan utdöda arter. Av 1980-talet skivor ner till 5 1 /4 inches i diameter, men de behöll samma design-en skiva inneslutet i en böjbar plast kuvert. Dessa ensidiga skivor som en dubbel täthet kapacitet på 360 kilobyte. Senare hade diskar en hård plasthölje med en fjädrande luckan för att skydda medium, hade två användbara sidor och en kapacitet på 1,44 megabyte. Dessa nyare diskar hade en diameter på 3,5 inches, vilket gör dem tillräckligt liten för att bära i skjortfickan.

  Hållbarhet

  Den tidigare disketter hade lite skydd mot fingeravtryck som kan skada metallisk yta på disken. De var också känsliga för magneter, damm, värme och böjs. De nyare 3-1/2-inch diskarna var kraftigare men fortfarande benägna att skada. De var billiga men hade en livslängd på ca två år.

  Primär lagring

  I början av datorer, hanteras disketter all datalagring behov. Hela operativsystemet skulle köras på en disk och laddar sig själv i minnet. Att köra ett program, hade du ofta sätta i programmet disk, byta ut systemdisken. Filer kan lagras på ännu en skiva, vilket leder till en hel del disk swapping.

  hårddiskar

  Den första hårddiskar tillät datoranvändare att sätta sitt system filer och program på de större kapacitet intern hårddisk, men datafiler var ofta hålls på disketter för portabilitet. De flesta datorer hade fortfarande en diskett vik för att rymma antingen större 5-1/4-inch diskar eller de mindre 3,5-tums diskar.

  Lagring Evolution

  Med tillkomsten av skrivbar CD-ROM-enheter, dock diskettenheter föll i onåd. Fler datorer som levereras med CD-ROM-enheten och utan diskettenhet. Senare kastade USB-minnen och större, portabla USB-hårddiskar hotade att göra den gamla diskett utdöd, och online "molnet" lagring ett ännu större hot mot den ikoniska disketten.

  Läser din gamla startdisketter

  Några datoranvändare fortfarande kan ha dokument eller program på diskett. Den enda riktiga sättet att läsa eller återvinna dessa filer är att plocka upp en diskettenhet och installera det på datorn.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man styr hastigheten CPU-fläkt

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till RAM-minne till ett ASUS moderkort p4pe
 • Hur man testar en CPU & moderkort
 • hur man skriver ut ett vykort på en HP J6400 officejet
 • hur rensa upp min nya HP-dator
 • hur du justerar säkerhetsinställningarna för ett trådlöst nätverk på en Mac
 • hur du formaterar en tom skiva
 • Inaktivera bläckpatron kontroll i en kanon ip1600
 • hur du ställer in ett nätverk med en HP j6480 trådlös skrivare
 • vad är en AV-kabel?
 • refill instruktioner för en Lexmark skrivare z1300