Dator > hur man bygger egna trådlösa datorn

 • hur man bygger egna trådlösa datorn


 • En anpassad trådlös dator ger dig möjlighet att ansluta till Internet utan att installera Ethernet-kablar från rum till rum. En anpassad trådlös dator kan bli en dyr produkt att köpa från en handelsplats, eller ha någon bygga åt dig. Men om du väljer att göra det själv kan du spara en betydande summa pengar. Processen kan ta ca en timme att slutföra, men det beror på din förmåga att slutföra tekniska förfaranden

  Du behöver:.
  Barebone PC-kit
  . Hårddisk.
  CD-ROM-enhet.
  Mus.
  Tangentbord.
  2 eller fler gigabyte RAM-minne.
  Trådlöst nätverkskort.
  Skruvmejsel.
  Antistatarmband.


  1.
  Jordad för att förhindra statisk elektricitet. Statisk elektricitet kan skada eller förstöra elektroniska komponenter. Ett alternativ är att bära en jordad rem som kan fästas på handleden och något av metall med en sladd. Detta kommer att hålla dig jordad under hela proceduren.
  2.
  Ta av locket från barebones datorlådan. De flesta nyare fall har en snabb-spärren som du kommer att glida för att öppna hela lock eller ett lock på ena sidan. Vissa fall är dock fortfarande fäst på chassiet av ett antal skruvar som du måste ta bort för att avslöja chassit.
  3.
  Installera moderkortet genom att montera den i chassit . Chassierna kommer att ha en sida med förborrade hål för montering av moderkort. Rada upp hålen i moderkortet med hålen i chassit och använda medföljande skruvarna för att slutföra monteringen av moderkortet.
  4.
  Installera processorn i sockeln på moderkortet. Uttaget kommer att ligga mot mitten av moderkortet. Processorn är spårat på ett hörn för att matcha en skåra på uttaget på moderkortet. Detta kommer att hindra dig från att felaktigt anpassa processorn med moderkortet innan du försöker plats processorn. Att tvinga processorn in med en felaktig anpassning kan resultera i skador på processorn.
  5.
  Installera den medföljande kylflänsen till toppen av processorn. Kylflänsen är en silver block som kommer att klämmas på toppen av processorn, och det kommer absorbera värme som avges av processorn. Detta kommer att hålla processorn från överhettning och skadas.
  6.
  Installera RAM-moduler i skårorna på moderkortet. RAM-moduler kommer att ha spår mot mitten av modulerna. Dessa spår kommer att radas upp med skårorna i RAM-minnesplatser på moderkortet. Detta hjälper dig i kö marker korrekt innan du installerar dem i spåren.
  7.
  Montera hårddisken i chassit i målet. Hårddisken kommer att antingen vara monterad spola mot målet, eller fråga kommer att ha en bur som håller hårddisken. Hårddisken kommer med lämpliga skruvar för att fästa den till datorn fallet.
  8.
  Anslut hårddisken till moderkortet och strömförsörjningen. Dessa anslutningar är utformade på ett särskilt sätt som tillåter dem att vara ansluten i endast en riktning. Tvinga inte anslutning, men du kan böja stiften på hårddisken eller moderkortet.
  9.
  Anslut CD-ROM till moderkortet och nätdelen. Dessa anslutningar är identiska med anslutningar från hårddisken. Återigen måste de anpassas korrekt innan du ansluter dem för att förhindra böjda stift.
  10.
  Installera ett trådlöst nätverkskort i en av de vita PCI-kortplatser mot baksidan av moderkortet. Kortet kommer att ha ett spår i det som kommer att radas upp med ett hack i PCI-kortplats. När det är uppradade, kan du knäppa kortet i kortplatsen. Kortet kommer också att ha ett fäste som fäster på baksidan av chassit med en enda skruv.
  11.
  Sätt på locket eller täck bort från chassit tidigare.

  tips och varningar


 • barebones kit kommer att innehålla RAM, en processor, moderkort, PC fallet och strömförsörjning. Detta kommer att säkerställa att alla delar fungerar med varandra, och det kommer att finnas någon oförenlighet frågor.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man kan kontrollera ljuset bläckpatronen efter ett pappersstopp på en HP-skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man spelar in & bränna på en CD
 • hur man byter LCD på en bärbar dator
 • hur man bygger skrivbordet på systemet 9 för Mac
 • hur man ansluta en enhet till ett nätverk USB-hubb
 • hur man bygger egna trådlösa datorn
 • hur man fyller Lexmark 33 och 32 bläckpatroner
 • hur man rengör skrivhuvudet för en C84 skrivare
 • Inaktivera bläckpatron kontroll i en kanon ip1600
 • hur du ställer in ett nätverk med en HP j6480 trådlös skrivare
 • hur man uppgraderar RAM-minne inte erkänns av en dator