Dator > hur man gör en skiva system kan starta från en G5 PPC

 • hur man gör en skiva system kan starta från en G5 PPC


 • Göra en disk system känga för en G5 PowerPC dator är viktigt, ifall du upplever problem med din dator och behöver återställa Mac OS X, ansökningar och personliga dokument. Skivverktyg ansökan ingår i Mac OS gör det möjligt att skapa en komplett bild som att starta upp din G5 PPC när hårdvaruproblem eller hårddisk installationen kräver att återställa datorn. Ditt system startdiskett kan brännas till DVD eller, om den sammanlagda storleken på filerna är större än en DVD kan hålla, kan startdisketten bilden lagras på en extern hårddisk.

  Du behöver:
  Mac OS X 10
  . 4 (Tiger) eller senare.
  Extern hårddisk.


  1.
  Öppna "Skivverktyg" ansökan. Först, klicka på "Macintosh HD" och öppna "Program"-mappen. Välj sedan "Verktyg"-mappen och dubbelklicka på "Skivverktyg".
  2.
  Starta en ny skivavbild. När verktyget har laddats klickar du "Arkiv"-menyn på toppen av skärmen och välj "Nytt". När menyn expanderar till höger, klicka på "Disk Image från mapp".
  3.
  Välj den enhet som skall finnas på disken. När du börjar skapa en ny startdiskett, ett fönster med titeln "Välj mapp till bild" öppnas. Om du vill skapa en fullständig startdiskett för din PowerPC G5, inklusive alla filer och program, välj helt enkelt "Macintosh HD" i vänstra kolumnen på skärmen. Om du bara vill göra en startdiskett för ditt operativsystem, välj "System" i den mellersta kolumnen. När du valt, klicka på "Bild".
  4.
  Namn skivavbilden. I nästa fönster, skriv det namn du vill tilldelats startdiskett för din G5 PowerPC. För att spara utrymme, välj "komprimerad" i "Image Format" dialogen. Klicka på "Spara".
  5.
  Välj bilden från den vänstra kolumnen på Skivverktyg.
  6.
  Utse disken bilden som en återställa disken. Klicka på "Scan Image för återställning. " Detta betecknar bilden som en som kan användas för att starta och återställa datorn till ett tidigare tillstånd.
  7.
  Att starta från systemet återställa disken helt enkelt in den i DVD-enheten samtidigt som du håller ner "C"-tangenten när datorn befogenheter vidare. Om skivavbilden är lagrad på en annan hårddisk, starta från Mac OS X installations-CD medan du håller ner C-tangenten. När du blir uppmanad att flytta systemet bilden bootdisk på din externa hårddisk för att återställa den primära hårddisken.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du skannar negativ med HP G3010 scanner

Relaterade artiklar


 • hur du justerar säkerhetsinställningarna för ett trådlöst nätverk på en Mac
 • Hur testar jag den färg på min skrivare?
 • hur man bygger ett nätverk hemma säkerhet med en dator
 • egenskaper nätverk datorer på marknaden
 • hur man gör en skiva system kan starta från en G5 PPC
 • Hur kopierar jag dokument med hjälp av min HP Deskjet f380?
 • hur du ställer in ett nätverk med en HP j6480 trådlös skrivare
 • Inaktivera bläckpatron kontroll i en kanon ip1600
 • kan du uppdatera ett trådlöst nätverkskort?
 • hur man installerar xp på en HP zv6000