Dator > hur du lägger till RAM-minne till ett ASUS moderkort p4pe

 • hur du lägger till RAM-minne till ett ASUS moderkort p4pe


 • ASUS P4PE är ett moderkort för Socket 478 Pentium 4-processorer. Det var anmärkningsvärt vid tiden för dess release för att stödja 333 MHz (PC-2700) DDR-SDRAM, vilket gör P4PE ett starkt val för överklockare och dator hobbyister hårdvara. ASUS P4PE stöder maximalt 2048 MB (2 GB) RAM. Om du funderar på att förlänga livslängden på din gamla dator eller förbereda datorn för en uppgradering till en nyare operativsystem, tilläggsstatus RAM-minne till din ASUS P4PE att öka sin hastighet eller uppfyller systemkraven för ditt nya operativsystem.

  Du behöver:
  184-stifts DDR-333 (PC-2700) DDR-SDRAM moduler skrivbord minne (max 3, totalt 2 GB)


  1
  Avsluta Windows och stäng av datorn. Koppla loss all kringutrustning och kablar samt flytta datorn tornet en studie arbetsyta.
  2.
  Öppna datorn torn genom att ta bort skruvar eller trycker på frigöringsspaken (beroende på modell) och att skjuta av. Placera torn på sin sida för att ge tillgång till de interna komponenterna.
  3.
  Dra den vita clipsen på båda sidor av den befintliga minnesmodulerna isär, lyft sedan modulerna ut ur systemet . Hoppa över det här steget om du lägger till minne till datorn och behålla den befintliga minne (se "Varningar" för minneskonfigurationer stöds av ASUS P4PE).
  4.
  Kontrollera att den vita clipsen på båda sidor av minnessockeln du infogar en modul i slås ut helt. Minnet kan inte läggas till ett uttag där den vita klipp pekar uppåt.
  5.
  Vrid den nya minnesmodulen så att off-center indrag på undersidan av modulen är vänd mot samma riktning som ås på insidan av minnet uttaget och tryck modulen rakt ned i sockeln tills den vita klipp rotera upp till grepp modulen. Om modulen inte sitter ordentligt, ta bort den och försök igen. Upprepa denna process tills du har lagt till alla minne som du vill beroende på konfigurationer stöds av P4PE (se "Varningar").
  6.
  Skjut tillbaka på dator tornet, säkra med skruvar om det behövs. Återställa datorn till dess ursprungliga position ersätta alla kablar och kringutrustning och sedan på datorn. När datorn startar, är det extra minne identifieras av datorn.

  Tips och varningar


 • granska alla de minnesmoduler som du tänker lägga till din dator innan du installerar dem och notera huruvida de moduler som har svarta minneschips på ena eller båda. Om en minnesmodul eller inga minnesmoduler har marker på båda sidor, kan du installera minnesmoduler i alla tre uttagen minnesuppgradering. Modulen med marker på båda sidor måste installeras i uttaget närmast processorn, "DIMM1. " Om du har två minnesmoduler med marker på båda sidor måste de vara installerade i uttag märkt "DIMM1" och "DIMM2. " Den "DIMM3" uttaget måste förbli tomma.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man installerar en DVD-spelare i en PC

Relaterade artiklar


 • Inaktivera bläckpatron kontroll i en kanon ip1600
 • hur du uppgraderar till HP Scanjet 5590 digital flatbäddsskanner
 • vad är en AV-kabel?
 • hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator
 • Hur man överför iPod musik till en mac bibliotek
 • hur isär ett tangentbord
 • hur man byter LCD på en bärbar dator
 • Hur man testar en pc fläkt
 • hur du vill justera patroner av en HP psc 950xi
 • hur man ansluter en HP 3820 skrivare till en dator