Dator > hur man bygger en dator inuti en nintendo fall

 • hur man bygger en dator inuti en nintendo fall


 • Bygga en dator inuti en Nintendo Entertainment System (NES) fall är en mycket utmanande uppgift. Om du aldrig har byggt en dator från grunden tidigare, är detta inte ett bra val för din första försök till denna typ av projekt. NES är mycket liten och inte tillåter för mycket luftflöde, så dessa system är benägna att överhettning om du inte använder rätt verktyg och komponenter. Nyckeln till att detta projekt arbete är en Mini-ITX-moderkort komplett med processor, ljudkort och grafikkort. När du har det, kan du använda bärbara komponenter för att avsluta projektet och maximera luftflödet i systemet.

  Du behöver:
  NES fall
  . Mini-ITX-moderkort.
  Moderkort elledningarna.
  2.
  5-tums hårddisk.
  Laptop optiska enheten.
  40-stifts till 44-pin IDE-adapter.
  Slimline till IDE-adapter.
  Laptop nätagg.
  Kylfläkt.
  Windows OS installationsprogrammet.
  Mus.
  Tangentbord.
  Monitor.
  2 musmattor.
  Silvertejp.
  Dremel-verktyg.
  Phillips-skruvmejsel.
  Sandpapper.
  Lödkolv.


  1.
  Använd Dremel att ta bort eventuella utskjutande plast från insidan av NES fallet med undantag för de fyra skruvhålen som finns i varje hörn. Placera hårddisken på botten av fallet, och kapa musmatta för att passa ovanpå det. Placera moderkortet ovanpå musmattan. Klipp ett rektangulärt hål i baksidan av målet att avslöja moderkortet bakstycke med alla de olika perifera hamnar. Slipa den grova kanterna i hålet.
  2.
  Ta makten styrelsen knappen krets från NES, och löda moderkortet makt leder till den krets som leder till strömbrytaren. Det finns en liten metallbit som håller knappen nedtryckt när man trycker på, bort det. Om du är osäker på verket att ta bort, jämföra strömbrytaren för att återställningsknappen och ta bort den extra metallbit. Byt ut kretskortet.
  3.
  Placera nätadaptern (nätagg) bredvid moderkortet och borra ett litet hål på baksidan av NES fallet för strömanslutning. Fäst den optiska enheten till den övre halvan av NES fallet med tejp så att den matas från spelet facket facket. Hitta räfflade band bredvid detta område, och använd Dremel att ta bort några av de deprimerade åsarna, tillräckligt för att göra en ventil på kylfläkten. Fäst kylfläkten i målet.
  4.
  Använd IDE adapter för att ansluta den optiska enheten och hårddisken till moderkortet. Anslut PSU till moderkortet och löda moderkortet makt leder från strömbrytaren till moderkortet. Anslut fläkten till moderkortet. Du har en massa kablar tar upp mycket plats på denna punkt, så du får vara lite kreativ när det kommer till vikning och tucking dem i något ledigt utrymme.
  5.

  Placera försiktigt de två halvorna av NES tillsammans och fäst dem med de ursprungliga skruvarna. Anslut alla dina tillbehör till baksidan och anslut PSU kabeln till kontakten och till ett eluttag. Slå på systemet och ladda ned installationsprogrammet i den optiska enheten. Om du har gjort allting rätt, bör systemet köras.

  Tips och varningar


 • Om systemet fortfarande för varm kan du lägga till en andra kylfläkt på regulatorn hamnen.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du optimerar RAM på din pc

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en Compaq Presario 1007t laptop
 • hur man skriver ut en stor TIFF-fil
 • hur man bygger en budget dator för Linux
 • hur man installerar ett nytt grafikkort i min dator a520n
 • Hur man delar en dator
 • hur reparera en inverter på en Compaq Presario R3000
 • alternativ för AT & T Wireless internet
 • hur HP PC: s
 • hur man skapar en bootbar partition
 • hur man fixar en HP Officejet 7310xi scanner