Dator > mitt sd-kort kommer inte att stanna formaterad

 • mitt sd-kort kommer inte att stanna formaterad


 • SD (Secure Digital) kort är standard när det gäller bärbara flashminnet. Dess kompakta storlek, expansiva lagringskapacitet och höga skrivhastigheter göra SD-kortet optimala för enheter, från digitalkameror till spelkonsoler. Men flashminne varar inte för evigt. SD-kort kan bara skrivs om så många gånger innan kortet dör ut, eller inte kan stanna formaterade eller spara data. Det enda du kan göra i denna situation är felsöka kortet för att avgöra om du behöver en ny.

  Du behöver:
  SD-kompatibla enheter
  . SD-till-USB-adapter.
  SD formatering programvara.
  Windows PC.

  Använda ett SD-kompatibla enheter


  1.
  Sätt in SD-kortet i en SD-kompatibel enhet som en digitalkamera. De flesta digitalkameror kan du formatera kortet med själva kameran.
  2.
  Hitta alternativet att formatera om kortet genom att gå in kamerans huvudmenyn och letar efter en "Inställningar", " Alternativ "eller" Minneskort "meny med möjlighet att återställa eller formatera SD-kortet.
  3.
  formatera om kortet och vänta tills processen är klar. Detta kan ta några minuter beroende på storleken på kortet. De flesta kameror med den här funktionen visas på LCD-skärmen hur mycket tid som återstår innan omformatering klar.
  4.
  Ta bilder med kameran och kontrollera om de sparats. För att vara säker, att stänga av kameran, ta ur SD-kortet och sätt i det igen. Kontrollera sedan om bilderna är fortfarande på SD-kortet. Om så är fallet, behöver du inte att felsöka vidare. Om inte, prova att formatera kortet i datorn eller en annan SD-kompatibla enheter.

  med en Windows PC


  1.
  Sätt in SD-kortet i datorns SD-kortplats. Om din dator inte har en SD-kortplats, behöver du en SD-till-USB-adapter. Sätt in SD-kortet i adaptern och anslut adaptern till någon av datorns USB-portar.
  2.
  Ladda ner och installera SD Formatter 2,0 och SD 3,0 Formatter programvara (se Resurser). Innan du kan ladda ner programvaran måste du acceptera licensavtalet. När nedladdningen dubbelklickar du på installationsprogrammet ikonen och följ anvisningarna på skärmen för att installera programmet.
  3.
  Kör SD Formatter genom att klicka på skrivbordet Start-knappen, skriva "SD Formatter" i sökfältet och trycka på "Enter".
  4.
  Vi talar ditt SD-kort som du vill formatera från "drive" i listrutan. Eftersom SD-kortet redan är anslutet till datorn, kommer SD Formatter igen det automatiskt.
  5.
  Klicka på "Option"-knappen till höger om "Format Option" för att ändra format inställningar. Ändra "Format Typ" till "Full (Radera På)" för att helt formatera kortet. Klicka på "OK" när du är klar.
  6.
  Klicka på knappen "Format", läs popup-menyn som visas och bekräfta att du vill formatera genom att klicka på "OK".

  7.
  Vänta på SD-kortet för att formatera. Detta kan ta flera minuter.
  8.
  Avsluta SD Formatter och ta bort SD-kortet från datorn. Testa det på ett SD-kompatibel enhet som en digitalkamera och se om det sparar. Om det sparar lyckades ditt SD-kort för att stanna formateras. Om inte, kan ditt SD-kort vara död och sannolikt behöver bytas ut.

  Allmän felsökning


  1.
  Kontrollera att SD-kortet är olåst. Vissa SD-kort har en liten switch som låser den. När ett SD-kort är låst, du kan ta bort data eller formatera kortet.
  2.
  Kontrollera SD-kortet för fysiska skador. Detta är en annan potentiell orsak till alla problem du har med det.
  3.
  Kontrollera att guldkontakterna på kortet är rena och fria. Om dessa kontakter är blockerade eller alltför slitna, kanske du har problem med att ansluta kortet till en SD-kompatibla enheter.

  tips och varningar


 • alltid säkerhetskopiera data sparas på SD-kort på datorn för att undvika att förlora den.
 • SD Formatter 2,0 fungerar på SD-och SDHC-kort på äldre Windows-operativsystem. SD Formatter 3,0 fungerar med alla aktuella SD-kort format på nyare Windows-operativsystem.
 • aldrig ur SD-kortet eller stänga av datorn medan omformatering, spara, ta bort eller överföra data till och från kortet.
 • formatera ditt SD-kort våtservetter alla sina data och återställer den till fabriksinställningarna.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:min Toshiba SmartMedia kort kommer inte att stanna formaterad

Relaterade artiklar


 • hur man använder min SD-kort som de främsta minne på Windows Mobile
 • hur man ändrar min pc mac adress
 • hur du uppgraderar till HP Scanjet 5590 digital flatbäddsskanner
 • Toshiba RAM installationsinstruktioner
 • hur man kan få bios på en Toshiba Satellite x205-s7483
 • hur du ansluter högtalarnas anslutningar till en dator
 • Hur du tar isär en bärbar dator Toshiba Satellite
 • hur du tar bort sandisk lansera
 • hur du ändrar toner till HP Color LaserJet 2840
 • hur du ställer in Microsoft Exchange-konton på en IPAD