Dator > hur du ansluter högtalarnas anslutningar till en dator

 • hur du ansluter högtalarnas anslutningar till en dator


 • Datorer har blivit fullt utvecklad multimedia center tack vare framstegen inom digital teknik. Även begagnade datorer att användas främst för ordbehandling och databastillämpningar, är de nu används för att lagra och spela upp musik, DVD, podsändningar, tv och video Internet. Högtalarsystem kan avsevärt förbättra en dators förmåga att spela upp media, eftersom de inbyggda högtalarna är ofta inte tillräckligt för hög musik eller filmer. Ansluter högtalare till en dator kan göras på några minuter

  Du behöver:.
  Skärmad Y-adapterkabel.

  Datorhögtalare


  1.
  Leta reda på ljudkortet uttagen på din dator. De kommer att vara små och runda hål som kommer att ha liten motiv bredvid dem märkning vad de används till. Stationära datorer brukar ha dem på baksidan medan en bärbar dator kommer sannolikt att ha dem på framsidan eller sidan. Leta efter "hörlurar" eller "line out"-uttag.
  2.
  Koppla in högtalarna i datorn till ett vägguttag (de fungerar inte utan ström) och anslut den lilla metall högtalarnas anslutning till hörlursuttaget eller linje ut. Den är avsedd att glida in lätt och bo tätt på plats.
  3.
  Spela upp en ljudfil och justera din högtalarvolymen därefter.

  Stereohögtalare


  1.
  Placera högtalarna några meter bort från datorn. Stereohögtalare har en starkare magnetfält än traditionella datorhögtalare och de kan skada din hårddisk på nära håll.
  2.
  Sänk volymen på datorn eller helt enkelt stänga av den helt.
  3.
  Sätt 1/8th tum stereokontakten i ett avskärmat Y-adapter kabeln i högtalaren uttaget på datorns ljudkort. Pluggen är en metall, 1/8th av en tum bred och ca en halv tum lång. Den kommer att koppla in en liten rund öppning som utgör högtalare.
  4.
  Anslut de två RCA-kontakter i den andra änden av kabeln till stereons AUX-ingång uttag. RCA kontakterna är färgkodade med plasthus som normalt rött och vitt för ljud. Metallen pluggar sticker ut i plasthus. Den röda kontakten hamnar oftast i uttaget märkt "rätt" och den vita infogar kontakten till "vänstern" jack men det bör inte krävas och brukar fungera omvända också. Uttagen är små cylindrar som sticker ut från stereon. Metallen kontakten passar in i mitten av cylindern och plasthuset sveper runt utsidan av den.
  5.
  Slå på stereon och sätta den till din AUX-inställningen. Det bör finnas en knapp märkt "Aux" som kommer att göra detta. Leta i din handbok om nödvändigt, eftersom varje stereo fungerar annorlunda. Du kan sedan vända datorn igen eller volym delvis upp och spela upp en ljudfil. Justera ljudkortet volymen.

  Tips och varningar


 • aldrig ansluta din ljudkortsutgångar i din stereo-ingång. Du kommer förmodligen dåligt skada ditt system.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man installerar en SATA DVD brännare i en Dell 9150

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett nytt grafikkort i min dator a520n
 • hur man väljer vilken inspelningsbara cd att köpa
 • Hur får man en wmce att erkänna HD-tuner
 • hur man kan öka datorns ljud
 • Hur man monterar en monitor på väggen
 • hur man byter en cpu socket
 • hur man formatera om och rensa min hårddisk
 • hur man använder en gammal dator som brandvägg
 • hur isär dell artikelnummer xd757
 • hur du använder HP Scanjet 5470c på vista