Dator > hur man bygger en budget dator för Linux

 • hur man bygger en budget dator för Linux


 • Linux är ett open-source operativsystem baserat på Unix, och det blir alltmer populärt bland vanliga datoranvändare på grund av dess flexibilitet. Eftersom det inte är så krävande när det gäller systemkrav som både Microsoft Windows och Apple Macintosh, många Linux-användare tycker att det är möjligt att bygga en dator som är väl inom någon budget-och en dator som inte har sin egen uppsättning begränsningar eftersom det är så billigt. Du kan bygga din budget dator med delar som bara lägga till upp till ca $ 250.

  Du behöver:
  datorväska
  . Strömförsörjning.
  Moderkort.
  DVD-enhet.
  Hårddisk.
  Grafikkortet.
  Monitor.
  Processor.
  Kylflänsen fläkten.
  RAM.
  Linux DVD.


  1.
  Shop runt om Newegg för billiga, men pålitlig, datordelar. Skärmen är förmodligen den mest dyr utrustning. Andra delar av utrustning kan omfatta en gigabyte RAM för $ 40 och en processor för bara $ 60. Alternativt kan du titta på TigerDirect för erbjudanden som Newegg inte kan ha.
  2.
  Installera CPU. Hitta en liten plastbit som sitter på sockeln. Försiktigt dra den uppåt så att den "låser upp". Ta din CPU och justera den så att den försiktigt faller på plats inom uttaget. Kom ihåg att det inte finns någon att gå av eller tvång som skulle uppstå med denna process. Nedre uttaget armen igen och "låsa" den.
  3.
  Installera ditt moderkort. Ta mässing standoffs som följde med ditt ärende och linje dem ovanpå hålen på moderkortet. Rikta in två på uttaget, sätta I /O-fall som följde med den ovanpå den. Skruva in dessa i uttaget.
  4.
  Installera RAM. Hitta en tom RAM-uttag på moderkortet. Det bör finnas flera av dessa närvarande. Plocka upp din RAM fast vid sidorna och pressa in det i kortplatsen.
  5.
  Installera ditt grafikkort. Hitta en ledig PCI plats på moderkortet. Detta skulle vara tunnare än RAM-kortplatsen. Helt enkelt skruva av locket från facket, tryck fast grafikkortet i facket och skruva fast den ordentligt. Förvara locket på en säker plats om du tar bort grafikkortet senare.
  6.
  Installera hårddisken och DVD-brännare. Leta reda på en tom vik mot framsidan av ditt fall. Slip hårddisken i denna vik och ansluta den till elnätet och IDE kabeln. Följ samma förfarande för DVD-brännaren.
  7.
  Installera Linux. Efter att ha fått en CD från Linux, helt enkelt pop in den i DVD-enheten och följ instruktionerna för att slutföra installationen.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man fixar rader av tangenter på en Dell Latitude

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort & installera om en Compaq Armada 1530dm hårddisk
 • vad är en SharePoint Server?
 • hur reparera en Inspiron 9100 bakgrundsbelysning
 • hur man öppnar en Compaq Presario 1007t laptop
 • hur man kan spara YouTube-videor till ett hopp enhet
 • hur man installerar HP F340 skrivardrivrutiner
 • hur man byter en kylfläkt i en Dell-b120
 • toner påfyllningsanvisningar
 • Spelregler för videokamera skivor i en dator dvd-spelare
 • hur man byter bakgrundsbelysningen i en gateway 400vtx