Dator > hur man skriver ut en stor TIFF-fil

 • hur man skriver ut en stor TIFF-fil


 • En "TIFF" är ett okomprimerat filformat som vanligen används för fotografiska bilder. TIFF innehåller en stor mängd information, och det förutsätts att du kommer att vilja skriva ut dem på högsta kvalitet inställningen möjligt, så att detaljerna kommer att vara helt översatt på papper. Processen är inte mer komplicerat än utskrift en mindre fil, men det finns några extra steg för att konstatera att bidrar till att skapa ett högkvalitativt tryck

  Du behöver:.
  Dator med bildprogram eller standard bildvisare .
  TIFF-fil.
  Skrivare, helst av fotografisk kvalitet.


  1.
  Välj ett papper som passar att skriva ut fotografier. Använda vanligt skrivpapper eller papper inte kommer att fånga de värden och färger som ingår i en högkvalitativ TIFF-fil. Om möjligt, välj samma typ av papper som tillverkaren av din skrivare.
  2.
  Access en skrivare som är utformad för att Tiff bildkvalitet, om möjligt. De flesta hem bläckstråleskrivare kommer att skriva en fotografisk bild av acceptabel kvalitet, men foto-specifika skrivare kommer att ge kontrast och färgskala som en TIFF är utformad för att ge. Dessa typer av skrivare har ofta ordet "foto" i modellnamnet och använda individuella färger bläckpatroner.
  3.
  Rengör skrivhuvuden på skrivaren. Detta förhindrar linjer, som kallas banding, samt färgskiftningar. Högerklicka på skrivarikonen i aktivitetsfältet, som ligger på det nedre högra hörnet av skärmen. Följ steg-för-steg-instruktioner efter att klicka på alternativet för att rengöra skrivhuvuden.
  4.
  Öppna TIFF-filen på datorns bildbehandlingsprogram eller standard bildvisare. Göra några ändringar i kontrast, färg och beskärning det är nödvändigt eller möjligt.
  5.
  Välj Skriv ut från Arkiv-menyn i programvaran. Välj alternativet kallas Sidalternativ eller Utskriftsalternativ, beroende på din programvara modell. Detta kommer att ta upp en dialogruta som är specifik för din skrivare.
  6.
  Välj pappersstorlek, orientering, källan. Storleken kommer troligen vara lagligt, eller 8,5 av 11 inches. Inriktningen hänvisar till om bilden är lång (stående) eller långa (liggande). Källan är antingen ett ark eller rulle papper.
  7.
  Välj den typ av media som används. Instruktionsbladet med dina papper kan tyda på en viss media baserat på din skrivare tillverkare. Det kan finnas ett antal möjligheter att experimentera med, men viktig detalj är att välja om det papper du har valt har en blank yta eller matt.
  8.
  Välj den högsta tryck tillgängliga kvaliteten. Detta alternativ är känd under olika villkor beroende på tillverkare, men tas vanligen upp eller senast kvalitet i en lista med alternativ.
  9.
  Fyll på papper i skrivaren på rätt sida förklarade tidningens instruktionsblad. Tryck ut. Om utskriften har problem med sin kontrast och färg, återgå till filen i bildprogram. Göra nödvändiga förändringar och upprepa processen vid behov.

  Tips och varningar


 • För att inte slösa bläck, använd väljaren verktyg i ditt bildprogram att välja en del av bilden med olika färger eller kontrast. Kopiera och klistra in den här delen i ett nytt dokument. Gör nödvändiga ändringar och skriva ut teststickor tills det avgörs vad ändringarna ska gälla för hela bilden.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du tar bort & du ett meddelande patron fel på en HP 2175

Relaterade artiklar


 • hur du konfigurerar IP-adressen på en HP LaserJet 1022n
 • hur du granskar eller skanna foton negativ
 • hur du ställer in en Microsoft Wireless Keyboard 6000 v3.0
 • DIY: dator reparation och uppgraderingar
 • vad är DDR3-minne?
 • hur man startar upp en T400 från en startdiskett
 • hur man byter en Toshiba en-105 skärm
 • Inaktivera radergummit huvudet på en Dell Latitude D410
 • hur man uppgraderar Compaq Evo D300 processorer
 • hur jag ställer in min netgear vägg xe102 till en bärbar dator