Dator > hur man installerar en CPU-fläkt på en asus formel framfart moderkort

 • hur man installerar en CPU-fläkt på en asus formel framfart moderkort


 • En CPU-fläkt som är nödvändigt när man kör en processor på ett Asus Rampage Formula moderkort. Utan en fläkt skulle processorn överhettas, vilket kan skada processorn, moderkortet eller andra interna komponenter. Processen tar cirka 30 minuter beroende på din komfort nivå med tekniska instruktioner

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Antistatarmband.


  1.
  Bort strömsladden från datorn. Detta är den tjocka, svarta kabeln som går från baksidan av datorn till ett eluttag. Det är ansluten till strömförsörjningen på baksidan av datorn. Kabeln kan avlägsnas från vägguttaget också. Dock är det ibland lättare att ta bort det från baksidan av datorn i stället för att hitta den andra änden i en härva av elkablar.
  2.
  Ta bort luckan för PC fall. Nyare fall har snabbfästen spärrarna som hjälper ta bort höljet eller panelen helt enkelt och utan verktyg. Öppna bara spärren till pop öppna panelen eller ärendet. Äldre ärenden kommer att förseglas med skruvar som håller fast locket till chassit. Du behöver en skruvmejsel för att ta bort skruvarna så fall att glida av chassit.
  3.
  Jordad för att förhindra statisk elektricitet. Ett sätt är att röra vid metall chassi i målet eller något annat av metall. Statisk elektricitet på dina händer kan skada processor, moderkort eller andra maskinvarukomponenter
  4
  Leta processorn på moderkortet. . Det blir mot mitten av moderkortet och kvadratiska . Processorn kommer att märkas med märket på processorn.
  5.
  Montera kylfläns. Kylflänsen är en silver block som passar ovanpå processorn och drar bort värmen från processorn. Placera kylflänsen på toppen av processorn och låsa det på plats med medföljande fjäder fästet som håller till två sidor av processorsocket.
  6.
  Installera processorfläkten. Fläkten får plats på toppen av kylflänsen. Det kommer att säkras med skruv eller ett fäste. Fläkten blåser bort värmen dras ut av kylflänsen.
  7.
  Anslut processorfläkten till moderkortet för makten. På moderkortet nära processorn uttaget kommer att vara en liten två-polig sockel där sladden som går från fläkten kan anslutas. Detta kommer att ge ström till processorn. Fläkten kommer att vända när datorn är påslagen.
  8.
  Avsluta ärendet. Återförslut fallet med den bank eller täcka bort i steg 2.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man installerar två grafikkort när man är PCIe och den andra är ombord?

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en 486-dator
 • hur man konfigurerar en router för Internet Connection Sharing
 • Hur konvertera en vga till en komponentvideokabel
 • hur man hittar på vilken typ av RAM-minne jag har installerat i min dator
 • hur man installerar HP F340 skrivardrivrutiner
 • hur man arbetar en digital mp4-spelare i en l1502
 • exempel på insats-enheter på en dator
 • riktningar för att ersätta ett bläckpatronen i en Dell V505
 • vad är skillnaden mellan en bärbar dator & en dator?
 • hur man rengör skrivhuvudet för en C84 skrivare