Dator > DVD-brännare förklaras

 • DVD-brännare förklaras


 • DVD kom ut för att slutföra arvet från CD-skivor och disketter. Erbjuder högre kapacitet att lagra, var DVD-skivor snabbt antogs av public. To pressa ut mer från DVD, verkade DVD-brännare, vilket ger användarna möjlighet att spela in sina egna DVD-skivor med innehåll som de själva väljer, som video, musik eller enkla säkerhetskopiering av data.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.

  Historia

  Det hela började med utseendet på disketter på 1970-talet. Behovet av att överföra data från en dator till en annan var ett grundläggande behov, och även om datornät gjorde just det, var mobila lösningar som krävs för att bli upptäckta. Philips och Sony samarbetade för att dra ut den första skivan i början av 1980-talet. I loppet för att skapa DVD, inför Sony och Philips några allvarliga konkurrens från Toshiba. Båda lagen släppt en version av DVD, men vägrar av programvara jättar som IBM, Apple och Microsoft att stödja flera standarder fick Sony, Philips och Toshiba arbetar tillsammans för att leverera en slutprodukt av 1996. Den första DVD-spelaren släpptes samma år, och den första brännaren släpptes 1997 av Pioneer.

  Typer

  Trots att det finns tre huvudsakliga typer av dvd-skivor tillgängliga, kan de flesta DVD-spelare och brännare hantera alla dem. DVD-R och DVD + R är i stort sett samma sak, men kommer från olika tillverkare. DVD-R släpptes av DVD Forum, som bildas av Hitachi, IBM, Intel, LG, Microsoft, Mitsubishi, Panasonic, Sony och andra företag, och DVD + R skapades av DVD + RW Alliance bildades av Dell-, HP- Philips, Sony och andra. DVD-RAM är den tredje formatet, erbjuder skriva och skriva funktioner som DVD-RW och DVD + RW, men inte lika ofta som de två andra. Sony släppte den första dvd-brännare som klarar både + och-standarder under 2003, vilket gör den kompatibel med DVD-R, DVD-RW, DVD + R och DVD + RW. Saknade emellertid den DVD-RAM skriva funktionen.

  Anslutningar

  dvd-brännare använder samma anslutning som hårddiskar samt andra optiska enheter. IDE och SATA-kablar används för interna DVD-brännare, medan externa DVD-brännare via USB eller FireWire-anslutning.

  Fördelar

  DVD brännare har den fördelen att användaren kan spara stora mängder data på en enda skiva. Jämfört med CD-skivor som kan lagra 700 MB data, kan en vanlig DVD-hålla upp 4,7 gigabyte, nästan sju gånger mer. Dessutom kan DVD-brännare också spela in på CD-skivor, så de utgör en allt-i-ett lösning för uppspelning och inspelning både CD och DVD.

  Överväganden

  DVD använder också regionala koder. Det är en funktion genomförs framför allt genom att filmproducenter för att förhindra DVD avsedda för en marknad för att nå en annan marknad. DVD-brännare har även dessa koder, och trots att bränning inte påverkas, dessa påverkar uppspelningsfunktioner. En DVD-brännare med en viss kod kan inte spela en DVD som har en annan kod. Kod 0 innebär att en DVD kan spelas överallt. Vissa DVD-enheter levereras utan tilldelad kod, och behöver ha en uppsättning innan han kan spela vissa skivor. Koden kan ändras fem gånger, den senaste inställningen som permanent.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du ansluter Officejet 5600 till datorn via DSL

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en Microsoft-mus
 • hur man bygger en linux-kompatibel dator
 • hur man skriver ut ett digitalt foto på duk med Epson-skrivare
 • Hur du tar en Acer 2410 laptop isär
 • flash-minne vs hårddisk minne
 • hur man kan ändra en nyckel Internet-genväg på en HP tangentbord
 • anvisningar för en extern USB-diskettenhet
 • hur man installerar extra RAM-minne i min Dell laptop
 • hur du tar bort & du ett meddelande patron fel på en HP 2175
 • hur man fixar en våt laptop tangentbord