Dator > exempel på insats-enheter på en dator

 • exempel på insats-enheter på en dator


 • Du behöver:
  Computer
  . Driver installations-cd.

  Grundläggande datorkunskap innefattar att kunna skilja mellan en ingång och en utgång enhet. Medan utenheter få datorn, inmatningsenheter lämna uppgifter till ett system för användning på datorn. Vissa enheter, t. ex. lagring media-återskrivbara DVD-skivor, externa hårddiskar och USB-minnen-anses ha både input och output fungerar

  Digitalkamera

  Digitala kameror tar bilder i elektronisk form, vilket ger bekvämlighet. för användare som vill förhandsgranska, ändra och ta bort bilderna direkt. En digitalkamera krokar upp till din dator som en inmatningsenhet-vanligtvis via en USB-kabel. Drivrutiner och digitalkamera programvara installerad på din dator gör det möjligt att överföra digitala bilder till datorn.

  Composite Enheter

  Composite enheter använder två eller flera metoder för att mata in information till ett datorsystem. Datormus enheter innehåller knappar för att klicka och rulla samt spårning rörelse. Gaming och kringutrustning såsom handkontroller och styrspakar, är sammansatta enheter också. Dessa enheter använder flera knappar, strömbrytare och reglage för att flytta och manipulera spelet objekt, t. ex. flygplan under flygning simuleringar och bilar i racingspel.

  Tangentbord

  En dator tangentbord är en av de främsta inmatningsenheter för en dator system. Många typer av tangentbord finns, men några vanliga beståndsdelar flesta tangentbord inkluderar en knappsats, ett QWERTY-tangentbord och funktionsknappar. Tangentbord kan också innehålla särskilda rattar och knappar på toppen för att öppna webbläsare och andra program förutom att styra volymen.

  Scanner

  En scanner är en maskin inmatningsenhet för en dator som hjälper till att omvandla fotografier och papper text till digitala filer. Scanners ansluter till datorer via USB, FireWire och andra hamnar. Pappersdokument eller bilder placeras på en flatbäddsskanner-en av de vanligaste typerna av produkter dator scanner-och trycker på knapparna som aktiverar skanning funktioner. Datorn läser den ingående informationen och omvandlar den till en digital fil.

  Webbkamera

  En webbkamera eller webbkamera är en ingång bildenhet som vanligen ansluts till en USB-port på en dator. Enheten ingångar levande bild och bild-flöden, som kan anslutas till Internet i realtid. Webbkameror har många användningsområden, inklusive anslutning av människor till videokonferenser och visa levande väder-och trafikförhållanden över Internet.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man installerar en iconcepts trådlös USB-mus batteri

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till 3-gb minne till min iMac
 • hur du lägger till mer RAM-minne till en Panasonic CF-74
 • hur reparera en värme skadad disk
 • hur du uppgraderar minnet i en Dell Inspiron 8100-serien bärbara
 • Zip-disk information
 • hur man raderar det virtuella minnet på en CD-enhet
 • zip driftteknik
 • Hur vet jag om datorn har ett internt modem?
 • hur reparera datorproblem
 • hur man installerar en zebra skrivare