Dator > ddr vs DDR2 kompatibilitet

 • ddr vs DDR2 kompatibilitet


 • Mellan 2002 och 2004 har flera nya typer av RAM släpptes, var snabbare än den förra. Snabbare klockfrekvens, högre densitet chips och pågående miniatyrisering göra högre prestanda RAM möjligt. Men äldre datorer ofta inte kan dra nytta av dessa framsteg. På grund av hur olika typer av RAM-minne är utformade, kan en dator i allmänhet bara använda en typ

  Du behöver:.
  Skrivare toner för HP skrivare

  Historia

  Sedan. 1993 var RAM i konsumenternas datorer mestadels av samma typ, som kallas enda datahastigheten synkron dynamic random access memory, eller SDR SDRAM. Under 2002 gjordes en ny typ av RAM --- kallade double data rate SDRAM --- släppts, vilket skulle kunna hantera dubbelt så mycket data. År 2004 dess efterföljare, var DDR2 SDRAM, vilket var dubbelt så snabbt igen, vinna popularitet på marknaden. Men på grund av skillnader i fysiska konstruktion och interna arbetsmetoder, dessa typer av RAM-minne är endast kompatibla med system som syftar till att dra nytta av dem.

  Datum för Computer Tillverkning

  och DDR DDR2 RAM är båda tillgängliga för både stationära och bärbara datorer , men i de flesta fall kommer en dator accepterar bara en av de två typerna. De flesta datorer som produceras under 2010 är gjorda för att godkänna DDR2 RAM typ, medan datorer som tillverkats före 2005 brukar acceptera DDR RAM. Vissa avancerade datorer är konstruerade för DDR3 RAM, som släpptes under 2009.

  Slot Typer

  Ett av de mest uppenbara faktorer som påverkar huruvida RAM med en dator är dess plats typ. RAM ansluts till en dator genom två långa, platta flikar längs ena sidan av den dubbla in-line memory module (DIMM) som har "pinnar" som ingår i dem och en liten fördjupning mellan dem. Dessa urtag är placerade olika på DDR och DDR2 RAM, vilket innebär att en DIMM DDR RAM inte fysiskt får plats i ett fack avsett för någon annan typ av RAM-minne.

  Pin Count

  En anledning olika typer av RAM-minne inte kompatibla med varandra är det antal och placering, stift på DIMM. Varje typ av RAM-minne har sitt stift annorlunda. Detta stift arrangemang skiljer mellan RAM-minnet slag, såsom DDR och DDR2, och om RAM är för en stationär dator eller en bärbar dator. En DIMM DDR2 RAM på en stationär dator har 240 pinnar, medan ett DIMM DDR2 notebook RAM har 200 stift. Dessa stift måste exakt matcha de platser där de receptorer i kortplatsen de är anslutna till för att fungera. Är

  Bakåtkompatibilitet

  DDR2 RAM inte är konstruerade för att vara bakåtkompatibla med DDR RAM. Det är dock möjligt att använda olika hastigheter på RAM, så länge de är av samma typ. Till exempel kan en pinne av DDR2 RAM som körs vid 266 MHz skall användas parallellt en pinne av 200 MHz DDR2 RAM. I detta fall kommer dock datorn sakta ned snabbare RAM för att arbeta på samma hastighet som den långsammare RAM. På samma sätt kan olika hastigheter på DDR RAM användas tillsammans, även om snabbare RAM hastighet kommer att sänkas för att matcha långsammare RAM.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du lägger till mer RAM-minne till en Sony viao dator

Relaterade artiklar


 • vad är en Pentium D?
 • hur man skapar ett nytt tangentbord karta
 • hur du tar bort en CD från en MacBook utan ström
 • hur man installerar en hårddisk på en HP Pavilion notebook
 • Hur får man en Lexmark x3430 att skriva ut efter påfyllning av patron
 • hur man installerar en anteckningsbok grafikkort
 • hur du installerar minne i en Hewlett Packard nc6120 bärbar dator
 • hur du ställer in Outlook e-post med Telus
 • hur man fyller Brother LC-51 skrivarpatroner
 • vad finns olika typer av LCD-monitorer datorskärm?