Dator > Vilka är de fysiska delarna av en dator konsolen?

 • Vilka är de fysiska delarna av en dator konsolen?


 • Du behöver:
  stjärnskruvmejsel

  Den fysiska delar av en dator konsol varierar beroende på system. . Olika kringutrustning används för enkelhetens skull, t. ex. flash-enheter för säkerhetskopiering, och brännare för CD och DVD skapande. Oavsett vad varje individ använder med sin dator, vissa bitar av hårdvara förblir desamma.

  Tower

  Tornet är den metall hölje som rymmer komponenterna i en dator. Hela konsolen fäster det på något sätt, ger skydd mot damm och statisk elektricitet. De mest använda produkterna i fronten, t. ex. CD /DVD-enheter och USB-portar. Nästan allt annat sitter säkert inne i målet.

  Moderkort

  moderkort, alias moderkort, av en dator är den information centrum. Minnet, hårddiskar, CPU, grafikkort och andra komponenter alla kontakten i moderkortet. Denna anslutning gör att de olika delarna att kommunicera med varandra. Moderkortet börjar en "Power On Self-Test" (POST) vid start som snabbt tester varje komponent för att se om det är aktivt. Du hör ett pip med varje framgångsrikt avslutat prov, om det är inaktiverat i BIOS.

  CPU

  Processorn är hjärnan. Den gör allt tänkande, och ju snabbare den tänker, desto snabbare datorn vara över allt. Det är ett litet chip som inte är större än ett kex, som pluggar ordentligt i moderkortet. Processorer är ansvariga för en hel del datorkraft, och kommer därför att bli mycket het. De är kyls med metall kylflänsar och en fläkt på toppen som blåser den varma luften bort.

  Hårddisk

  En dators hårddisk är som en handväska eller portfölj. Den fungerar som permanent förvaring för operativsystemet och ytterligare programvara installeras. Verkningsgraden hos en hårddisk beror på dess storlek och hastighet. Från och med juni 2010, hårddiskar håller vanligtvis 100 GB till 1 terabyte (1000 GB). Även anses permanent lagring kommer hårddiskar misslyckas med tiden och kräver täta säkerhetskopieringar för att förhindra förlust av data.

  Memory

  Minne är en annan typ av lagring, men det är en form av tillfällig lagring. När program öppna, lagra de grundläggande uppgifter i minnet för snabb åtkomst. När programmen nära, är att information bort från minne. Generellt sett, desto mer minne datorn har desto snabbare dess svarstider kommer att bli. Det finns platser på moderkortet som håller varje minne och att de är säkrade genom en vit flik i vardera ändan.

  Grafikkort

  äldre grafikkort, särskilt de som köps förinstallerade, vanligen integrerade, eller byggas direkt i moderkortet. Integrerade grafikkort dela minne från systemet, vilket innebär försämrad prestanda. Dedikerad grafikkort har minne byggt på adaptern och är mer användbara för spel eller grafiskt intensiva program. Grafikkortet hanterar grafiken visas på skärmen, och även lilla minnet behövs (8 MB) för grundläggande saker som att surfa eller skriva, är mycket mer behövs (256 MB eller mer) för att behandla spel.

  Strömförsörjning

  När du uppgraderar, många tenderar att glömma att uppgradera elnätet. När en komponent uppgraderas, behovet av att uppgradera allt annat är vanligt. Nyare moderkort kräver oftast ett annat CPU, minne och grafikkort. Större och bättre hårdvara betyder mer el krävs för att driva dem. Nätaggregatet (PSU) föreskrivs att ström till moderkortet och varje bifogas del av maskinvaran. Därför kommer den ursprungliga nätagg som följde med datorn konsolen inte längre vara stark nog att klara den nya installationen. Även om en dator brukar börja om underpowered kommer att uppstå fel så småningom.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar en HP Deskjet 450

Relaterade artiklar


 • hur man ändrar bläckpatron på en HP psc 2110xi
 • kan hårddiskar installeras i vertikal position?
 • hur man konfigurerar en 2530p för sprint
 • hur man installerar en andra intern hårddisk
 • hur du ansluter min vga bärbara dator till en TV video
 • hur man installerar 1 GB RAM i en Acer Aspire T180
 • hur man tar betalt en Dell batteri latitud laptop
 • Hur kan jag formatera en mini sd för Windows XP?
 • datorn undervisning idéer
 • hur du anpassar en bärbar dator med en quad core-processor