Dator > hur du lägger till mer RAM-minne till en Sony viao dator

 • hur du lägger till mer RAM-minne till en Sony viao dator


 • Lägga RAM-minne till din Sony VAIO-dator är ett enkelt sätt att öka den totala prestandan för din VAIO. RAM (Random Access Memory) är en elektronisk lagring anordning som tillfälligt lagrar data från datorns programvara, vilket gör ditt datorprogram springa snabbt. Ju mer RAM-minne du har installerat på din dator, desto snabbare kommer att köra datorns program. Det finns flera olika modeller av Sony Vaio datorer i både bärbara och stationära form. Sony VAIO bärbara datorer har minne fack på botten hölje av datorn och under tangentbordet församling. Sony Vaio hemsida listar hårdvara specifikationer för alla Sony Vaio-modeller (se Referenser)

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel

  Installera RAM i en Sony Laptop

  .
  1.
  Stäng av datorn och koppla sedan loss nätadaptern från sin sockel. Stäng LCD-skärmen och vänd laptop över.
  2.
  Leta batteriet på undersidan hölje av den bärbara datorn. Koppla ur batteriets låsfliken och lyft sedan ut batteriet ur facket och ställ den åt sidan.
  3.
  Leta reda på RAM facket nedtill hölje av den bärbara datorn. Ta bort behålla Phillips-skruvarna som håller minnet locket på plats. Ta bort facket och ställ den åt sidan. Bred ut spärrarna på vardera sidan av varje RAM-modul. Skjut varje RAM-modul ur dess respektive fack och ställ den åt sidan.
  4.
  Leta reda på tangentbordets fästskruvarna på undersidan hölje av den bärbara datorn. Placeringen av dessa skruvar varierar från laptop till laptop. Ibland ligger längs den övre kanten på botten höljet nära LCD gångjärnen. Ibland är de placerade inne i batteriet facket. Ta bort dessa Phillips-skruvar och sedan placera den bärbara datorn uppåt och öppnar LCD-skärmen hela vägen.
  5.
  Tag i tangentbordet från bakom den översta raden av tangenter och sedan luta tangentbordet uppåt och placera den upp och ner över handledsstödet.
  6.
  Leta reda på minnesplatsen i det övre vänstra hörnet av den bärbara datorn övre hölje. Skjut på att behålla flikarna på vardera sidan av den inre RAM-modulen i facket. Luta modul med 20-graders vinkel och skjut sedan ut modulen ur minnet facket.
  7.
  Skjut in det nya RAM-modulen i den tomma minnet fack vid en 20-graders vinkel till behåller flikarna snäpp RAM-modulen på plats.
  8.
  Upprepa steg i omvänd ordning ihop den bärbara datorn.

  Installera RAM i en Sony Desktop


  1.
  Stäng av skrivbordet och sedan dra ut nätsladden från baksidan av datorn. Koppla bort alla diverse kablar och externa enheter. Dra på låsfliken i det övre högra hörnet på baksidan av datorns hölje. Lyft upp sidostycket bort från skrivbordet och ställ den åt sidan.
  2.
  Leta reda på nätaggregatet och dra på låsfliken som säkrar strömmen till baksidan av dator. Lyft upp på strömmen tills den är fri från baksidan av datorn. Detta ger dig fri tillgång till minnet fack.
  3.
  Leta reda på RAM-modulen du vill ta bort från datorn och sedan sprida låsflikarna på vardera sidan av modulen. Ta tag i RAM-modulen mellan fingrarna och lyft ut den ur minnet facket. Förvara modul i en icke-statisk plastpåse.
  4.
  Passa in skårorna på den nya RAM-modulen med den numera tomma minnesplatsen. Tryck RAM modulen i minnet facket tills flikarna snäpper modulen på plats. Upprepa för varje RAM-modul du byter.
  5.
  Sätt tillbaka strömmen till baksidan av datorn. Sätt tillbaka sidostycket och återanslut nätsladden till baksidan av datorn, utöver eventuell kringutrustning och kablar du kopplade bort.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Vilka är de fysiska delarna av en dator konsolen?

Relaterade artiklar


 • lägga sd RAM
 • hur man rengör CD filer som är skadade
 • hur man fyller en HP 21 bläckpatron bläckstråleutskrift
 • hur man gör ett papper kanon med en mac
 • hur man fyller en HP c9361 skrivarpatron
 • hur man rengör en mac 1400 bärbar hårddisk
 • hur du installerar HP LaserJet IIP kortets minne
 • hur man använder en Compaq A1000 fax
 • nvidia kort identifiering
 • hur man identifierar de hamnar på en bärbar dator