Dator > vad finns olika typer av LCD-monitorer datorskärm?

 • vad finns olika typer av LCD-monitorer datorskärm?


 • LCD, som står för Liquid Crystal Display, är en teknik som används i tv-apparater och datorskärmar. Den flytande kristaller filter fluorescerande ljus för att skapa bilden på skärmen. Medan alla LCD-skärmar ger vissa fördelar jämfört med andra typer övervaka, det finns olika typer av LCD-skärmen, och de är inte alla skapade lika.

  TN

  TN, kort för twisted Nematic, är den vanligaste, lätt tillgänglig och överkomlig typ av LCD-monitorn. Enligt PCHardwareHelp. com, TN skärmar erbjuder den bästa responstid någon LCD-skärm, vilket gör dem till det ideala valet för spelare. Som sagt, TN bevakar halka efter konkurrenterna när det gäller betraktningsvinkel, kontrast och färgåtergivning. Medan andra LCD-bildskärm typer har 8-bitars panel, TN-monitorer har 6-bitars, dvs de är inte till fullo kunnat visa alla 16,7 miljoner färger som används i högkvalitativa 24-bitars färg. TN bildskärmar använder en metod som kallas "gitter" i ett försök att efterlikna färger som saknas, men PCHardwareHelp. com hävdar att resultaten är svaga.

  IPS

  IPS står för in-plane switching. Enligt PCHardwareHelp. com, IPS skärmar är top of the line när det gäller bildkvalitet, betraktningsvinkel och noggrannheten av färger. Betraktningsvinkeln på IPS LCD-skärmar kan vara upp till 179 grader, vilket innebär att du kan se skärmen tydligt från nästan alla vinklar. Medan deras svarstid är något långsammare än TN-paneler, de erbjuder mycket mer korrekt färgåtergivning. Grafisk formgivare och de som behöver mycket högkvalitativa skärmar kommer att dra mest nytta av IPS, medan spelare kanske vill ompröva grund av den svarstid som LCD-monitor-tester. com påståenden är längst i IPS skärmar. Jämfört med TN skärmar, IPS skärmar är sällsynta och ganska dyra, vilket gör dem opraktiska för de som inte specifikt behöver de fördelar de erbjuder.

  MVA

  MVA står för flera domäner vertikal visning. I likhet med IPS monitorer, MVA: s har bredare betraktningsvinkel och bättre färgåtergivning än TN skärmar. De har också liknande svarstiden för IPS, vilket innebär att de kanske inte det bästa valet för kräsna spelare. En fördel med MVA är att det har högre kontrast, vilket ger djupare svärta än andra LCD-skärmar. Ett problem MVA monitorer ansikte är färgskiftning. Detta gör att displayen att ändra eller flytta när de betraktas i olika vinklar, vilket gör att ljusstyrkan distribuera felaktigt. MVA-skärmar är en bra medelväg, som erbjuder kvalitet överlägsna TN skärmar till lägre priser än IPS skärmar, säger PCHardwareHelp. com.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar en extern Sony DVD-brännare

Relaterade artiklar


 • hur man byter ett gångjärn på en Armada E500
 • felsöka en dator högtalare surrande ljud
 • hur man byter en HP Pavilion ze4800 moderkort
 • Hur man testar ett PC nätaggregat
 • Varför behöver jag en dator server?
 • hur man rengör en mac 1400 bärbar hårddisk
 • hur man kan återställa fabriksinställningarna på en Compaq Presario bärbar dator
 • klient-server teori
 • hur man byter en HP 1040 fax patron
 • hur man fyller en bläckpatron för en Brother MFC 240C skrivare