Dator > Tips på att köpa en bra dator

 • Tips på att köpa en bra dator


 • Köpa en ny dator kan vara en skrämmande projekt. . Med långa listor över komponenter och hastigheter, det finns många variabler att tänka på när man väljer rätt dator. Även om det är lätt att helt enkelt lita på ett populärt varumärke och köpa en dyr modell, kommer detta inte alltid till det bästa erbjudandet. Istället, lära sig om de viktigaste delarna i datorn och jämföra dessa specifikationer.

  CPU

  Hjärtat i varje PC är dess centralenhet (CPU), som är där den faktiska beräkningar och databehandling hända. Hastigheten på din processor kommer att ha stor inverkan på hastigheten på din dator sig själv. År 2010 var en 3,0-GHz-processor top of the line, medan en 1,0-GHz-processor skulle räcka för lättare aktiviteter såsom att surfa på Internet och skriva i en ordbehandlare. Dual-core och quad-core processorer gör att datorn kan bearbeta flera dataströmmar samtidigt. Även om de inte nödvändigtvis kommer att snabba upp din dator kommer flerkärniga processorer gör det lättare för datorn att utföra flera funktioner på en gång, till exempel tittar på en film och kör en antivirus scan.

  hårddisk

  Datorns hårddisk utrymme bestämmer hur mycket data man kan lagra. Varje dokument som du sparar eller program du installerar behöver utrymme på din dators hårddisk. Från och med 2010 är 1 TB hårddiskutrymme anses high-end, medan 20GBs räcker för användare utan stora reserver av musik, filmer, foton eller dokument.

  RAM

  Random Access Memory (RAM) är det belopp av data som din dator kan aktivt bearbeta på en gång. Se det som en bro mellan din hårddisk och din CPU. Såsom CPU, spelar en dators RAM-minne en viktig faktor i dess hastighet. Användare som planerar att manipulera stora filer, som i videoredigering, spelande, eller databashantering kommer att behöva stora mängder RAM för att effektivt driva sin programvara. Från och med 2010 är 8 GB RAM ansåg high-end, medan 512 kommer att räcka för lätt användning.

  Grafikkort

  Inte alla användare behöver oroa dig för grafikkortet. Om du planerar att arbeta med video-eller bildbehandlingsprogram, spela videospel eller titta på HD-video, du vill ha en anständig grafikkort. Grafikkort har egna RAM-minne och med 2010, är 1GB grafikminne ansåg high-end, medan 32MB kommer att arbeta för lättare funktioner.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du ställer in en HP LaserJet 4 skrivare med Windows XP

Relaterade artiklar


 • hur man byter styrelse grafik med ett expansionskort
 • hur man fyller en HP c3150 kassett färgbläck
 • hur man fyller en HP PSC 1610v trefärgade bläckpatronen
 • hur du lägger till video till Flash
 • hur man gör en PS2 till PC-controller converter
 • Hur man monterar ett skrivbord dator
 • hur man byter Epson cx7450 bläckpatroner
 • hur man fyller Lexmark Färg P4350 bläckpatron
 • hur man ansluter en cd-skivan med endast en 12 volt strömförsörjning
 • hur man kan begränsa storleken på utskrifter i Windows