Dator > fördelarna med ett flerkärniga processorer

 • fördelarna med ett flerkärniga processorer


 • För mycket av utvecklingen av hemdatorer, fokuserade ingenjörerna på att utveckla snabbare bearbetning marker. De mätte framsteg i hur många beräkningar per sekund en processor kan utföra, och data muskler och snabbhet var identiska. Med utvecklingen av dual-core processorer i mitten av 2000-talet var en ny rynka till i sökandet efter processorkraft: processorer som kan arbeta självständigt, även synkroniseras i samma verksamhet.

  Bättre Multitasking

  Samtidigt som varje datoranvändare förstår att multitasking kan tömma en maskin processorkraft om alltför många program körs samtidigt, flerkärniga processorer ger den flexibilitet och datorkraft för att mer effektivt hantera överlappande ansökningar utan att dra ner prestandan. Multitasking som kräver massor av bakom-kulisserna driftseffekt, såsom automatiska uppdateringar, söker efter virus och databashantering har en prestanda vinst från flerkärniga processorer.

  effektivisering av Gängad framföranden

  Många moderna applikationer körs genom att köra flera olika subrutiner, antingen för eller samtidigt. Flerkärniga processorer var utformade för att stöd med denna teknik, som kallas processen trådning. Vanligtvis är dessa trådade applikationer kräver processorer att köra anmälningskod samt operativsystem kod. Med flerkärniga processorer, kan kärnor hantera individuellt varje komponent i tråden istället för att dela lasten på en enda processor.

  Integration med moderna operativsystem

  Från 2010 var de flesta nuvarande generations operativsystem som utformas för att köra trådade applikationer, inklusive Windows 7, Mac OS X, Windows Vista-versioner av Linux och server-administrativa operativsystem. Flerkärniga processorer tillåta dessa operativsystem att använda sig av sin förmåga att gänga ansökningar.

  Bättre Video Rendering

  Vissa media program, t. ex. program som gör video och 3D-grafik, starkt bero på gängade processer samtidigt som de kräver mycket processorhastighet. Således kommer användare av flerkärniga processorer vittne förbättrats påtagligt prestanda i dessa ansökningar, jämfört med single-core-processorer.

  Ökad Server Performance

  Datorservrar långsammare när flera användare få tillgång till dem på en gång, speciellt för bearbetning- applikationer, inklusive databaser eller avancerade alternativ kryptering. Genom flerkärniga processorer, kan servrarna delegera processorkärnor enskilda användarnas önskemål istället för multitasking dem på en enda processor eller vänta tills processen är färdig.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man bygger en måttlig gaming dator

Relaterade artiklar


 • Felsökning av en HP Photosmart A520
 • hur du ansluter ljud från en Jabra A320
 • AirPort-kort alternativ
 • hur man kan stoppa ups Bubble Pop på en dator
 • hur man installerar ljus i en dator torn
 • varför är det viktigt att återvinna datorer?
 • hur man rengör jets på en Bubble Jet-skrivare
 • hur man når en extern hårddisk utan operativsystem
 • hur man använder program på din Zune extern hårddisk
 • gemensamma protokoll hamnar