Dator > hur du gör din dvd-spelare en DVD-brännare

 • hur du gör din dvd-spelare en DVD-brännare


 • Om din dator bara kom med en vanlig DVD i enheten, kanske du vill uppgradera någon gång till en enhet som kan också bränna data på en tom DVD. Tyvärr finns det inget sätt att uppgradera en DVD-enhet som inte redan har förmågan att bränna skivor, så din enda återstående alternativet är att helt ta bort enheten och installera en ny. Ta bort en gammal DVD-spelare och installera en ny DVD brännare tar bara några minuter

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . DVD-brännare.


  1.
  Öppna datorns "Start"-menyn och välj "Kontrollpanelen". Klicka på "System och underhåll" och välj "Enhetshanteraren". Klicka på "Fortsätt" om du använder Windows Vista.
  2.
  Klicka på plustecknet bredvid "DVD /CD-ROM-enheter"-post. Högerklicka på posten för din befintliga DVD-spelare och välj "Avinstallera". Välj "Ta bort drivrutinen för denna enhet" och klicka "OK".
  3.
  Stäng av datorn och dra ur kabeln från baksidan av datorns hölje. Ta bort alla andra kablar som är anslutna till datorn.
  4.
  Ställa in datorns fall på sin sida, på en plan yta, med luckan pekande mot dig. Kontrollera om datorns tillgång panel låses på plats genom skruvarna, en låsning knapp eller en plast tumskruv.
  5.
  Lås upp luckan genom lämplig metod, som att ta bort Phillips skruvar, vrida skruven motsols eller trycka in låsknappen. Tryck ner panelen något och skjut den av datorn.
  6.
  Leta upp din befintliga DVD-spelare i vikarna metall köra på den högra änden av datorns hölje. Kontrollera om det bandkabel kopplas till baksidan av spelaren också är ansluten till en annan enhet eller om det är den enda enheten med hjälp av kabeln.
  7.
  Koppla ur bandkabel kabeln och mindre plast strömkabeln från enhetens baksida. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller DVD-spelaren till metall enhetsfacket. Ta tag i slutet av hårddisken och dra ut över bukten.
  8.
  Skjut DVD-brännare i den tomma enhetsfacket. Se till att änden med kabeln hamnar står inför i datorn. Anslut båda kablarna du kopplade tidigare i portarna på baksidan slutet av DVD-brännaren.
  9.
  Hitta metallkontakterna bygelstift, som sitter bredvid kabeln hamnar. Placera stiften i "Master"-inställningen om bandkabel är endast ansluten till DVD-brännaren. Ställ in den till "slave" inställningen om kabeln är också ansluten till en annan enhet. Kontrollera DVD-brännarens manual för att se vilken inställning som är "master" och som "slav".
  10.
  Sätt i och dra åt skruvarna för att hålla DVD-brännare till enhetsfacket. Sätt tillbaka luckan på din dators fall och lås den genom återansluta skruvarna eller dra åt skruven.
  11.
  Sätt i varje datorns kablar och slå på datorn. Vänta på "Ny maskinvara" guiden för att visas och gå igenom på skärmen för att installera dvd-brännare: s drivrutiner.

  tips och varningar


 • Med vissa datormodeller kan du behöva när du skjuter enheten på framsidan av ärendet. Tryck in plastflikarna ligger på någon sida av den främre luckan och dra panelen från datorn så att du har tillräckligt med utrymme för att skjuta köra igenom den främre.
 • DVD-bränning-enheter är tillgängliga online genom elektroniska eller datordelar webbplatser.
 • Innan öppning datorns luckan du behöver för att du är ordentligt jordad genom att vidröra portarna på långt tillbaka slutet av datorns hölje.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du formaterar en hårddisk utan att logga in på operativsystemet

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en cd förvaring fall
 • hur du uppdaterar ett chipset drivrutin
 • Hur konvertera film till dvd
 • hur man fixar en Dell e151fp lcd
 • hur man bygger en egen antenn för en router
 • hur man använder flera bildskärmar med bärbara datorer
 • hur du ställer in trådlös Compaq Presario 2500
 • felsökning en HP-skrivare officejet k80xi
 • hur man bränner en dvd från en dator att spela på en PS2
 • hur man gör en wifi-antenn för en HP dv8110 laptop