Dator > Skillnaden mellan en bläckstråleskrivare & en laserjet

 • Skillnaden mellan en bläckstråleskrivare & en laserjet


 • När du är i marknaden för en ny skrivare, det är ett viktigt beslut att fatta. Valet brukade vara lätt, men det har blivit svårare eftersom tekniken har förbättrats. I det förflutna, om du behövde färg, skulle du köpa en bläckstråleskrivare. Om dina utskrifter var för företag, skulle du köpa en laserskrivare. Reglerna har ändrats, och vad du behöver beror på din budget och den kvalitet du behöver för ditt utskriftsjobb

  Kvalitet Laserskrivare har alltid föredragit av företag. De är kända för sin goda utskriftskvalitet utan att ha något luddiga kanter på bokstäver. Bläckstråleskrivare har alltid haft ett bra ställe också. Bläckstråleskrivare hittade en marknad med hemanvändare som ville skriva ut bilder och saker med färg. Att få bra bilder kvalitet färg på en bläckstråleskrivare, är speciell inkjetpapper krävs så att färgerna inte kommer att blöda. Vissa laserskrivare kan nu ha en färg, och så de är att hitta en plats i allt fler hem. Laserskrivare krävs inga särskilda papper för att få bra färgåtergivning och skriva ut på en högre upplösning. Sammantaget laserskrivare produkt av högre kvalitet utskrifter.

  Speed

  bläckstråleskrivare kan bara skriva ut en rad i taget. Skrivhuvuden passera fram och tillbaka över papperet när det matas i steg genom skrivaren. Denna process tar tid att genomföra, särskilt när många färger är inblandade. Laserskrivare skriva ut hela sidan när den matas genom skrivaren. Endast en pass behövs så utskriften är klar mycket snabbare. Laserskrivare är den snabbaste av de två typerna.

  Kostnad

  När man tittar på kostnaden för skrivare, finns det två faktorer att ta hänsyn till. Den initiala kostnaden för en bläckstråleskrivare är mycket mindre än för en laserskrivare. Kostnaden för bläck är mer över tiden än kostnaden för toner. Bläckstråleskrivare använder bläck när laserskrivare använda toner. Förvänta sig en högre initiala kostnaden på laserskrivare, men med hur länge toner varar, den totala kostnaden för laserskrivare är mycket mindre. Under den tid en skrivare kommer laserskrivare kostar mycket mindre.

  Teknik

  Bläckstråleskrivare använder en flytande bläck, vanligtvis ha två olika patroner. En svart patron gör allt svart i en bild samt text, medan färg-röd, gul och blå-patron använder droppar av de tre viktigaste färger för att blanda och skapa den färg som behövs för bild eller text. En laserskrivare använder torra toner, som smälter in i papper med en laser och trumma.

  Vilken

  Trots att bläckstråleskrivare är inte lika snabb som laserskrivare, de är fortfarande snabb på att få jobbet gjort. För hemmabruk, bläckstråleskrivare är fortfarande i hög efterfrågan. Om du behöver en skrivare för företag, är en laserskrivare din bättre alternativ. Se till att du får vad din budget tillåter, ibland en blandning av en svart laserskrivare och en färg bläckstråleskrivare är bäst. Färglaserskrivare är fortfarande dyra.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man fixar en flash-enhet om den slutar fungera

Relaterade artiklar


 • hur du skannar bilder på en HP G4050 scanner
 • hur radera ditt operativsystem från din hårddisk
 • hur man öppnar en Dell 531 fall slimmad desktop
 • hur man installerar en förinstallerad hårddisk till en Compaq D510
 • hur man ansluter en bärbar dator till projektor
 • hur man återställer ett operativsystem på en dator och vann
 • hur till återvinna bilder på ett flashkort
 • hur man använder blända Video Creator plus
 • hur man tråd en dator
 • hur man sätter videospel på tomma DVD-skivor