Dator > hur man bygger en måttlig gaming dator

 • hur man bygger en måttlig gaming dator


 • Bygga en måttlig spel dator består av att välja de komponenter som kommer att ge bästa prestanda för minst summa pengar och sedan sätta ihop bitarna. Att veta vilka spel kommer att spelas är en förutsättning eftersom många spel har minimikrav för maskinvara. Matcha delarna till hårdvaran krav och en budget, och sedan lägga ett operativsystem med de senaste uppdateringarna och det är speltid. Den största skillnaden mellan en gaming dator och en kommersiell eller personlig dator är att delarna inuti en speldator är oftast något dyrare.

  Du behöver:
  mål med strömförsörjning
  . Moderkort.
  CPU med kylsystem.
  RAM.
  Hårddisk med kablar.
  Optisk enhet med kablar.
  Tangentbord.
  Mus.
  Operativsystemet.
  Monitor.
  Nylon buntband.
  Stjärnskruvmejsel.
  Grafikkort * (tillval).
  Ljudkort * (tillval).
  Nätverkskort * (tillval).
  Högtalare eller headset (tillval).
  Kortläsare (tillval).
  Internet-anslutning (tillval).
  * Tillval om det ingår på moderkortet, krävs något annat.

  Installera om moderkortet


  1.
  Öppna fallet och avgöra om baksidan anslutningar (till exempel mus, USB, sund portar och tangentbord) passar in i de tomma (detta är metallplattan som har hål för att passa kontakter på moderkortet) som följde med fallet. Om inte, ta ur den tomma och använda de tomma som följde med moderkortet istället, så att moderkortet passar korrekt och det finns inga extra hål i baksidan av målet.
  2.
  Placera moderkortet i fallet och Rikta in skruvhålen. Placera en skruv i varje hål som ställer upp med kontakt. Skruvar dras åt med tillräckligt moment för att hålla det på plats, men inte så mycket att skada styrelsen.
  3.
  Anslut nätkabeln strömförsörjningen till moderkortet. Fäst en sekundär strömkabeln om det behövs. (Konsultera moderkortet installationsinstruktionerna för krav. )
  4.
  Installera CPU i uttaget och montera kylfläkten eller flytande kylsystem. Koppla på strömmen till dessa enheter som krävs.
  5.
  in RAM-moduler i moderkortet. Om du använder stämmer RAM eller endast delvis fylla bankerna med RAM, konsultera moderkort manualen för detaljer om vilka uttag som ska användas.
  6.
  Fäst vid anslutningar för USB, makt på, hårddisk verksamhet, interna högtalaren, reset-knappen och främre panelen Anslutningar som behövs.

  Installera Drives


  1.
  Montera den optiska enheten och hårddisken i någon tillgänglig enhetsfack och se till att kablarna som följer med systemet kommer att nå dem i de valda platserna.
  2.
  Anslut kablarna Enhetsanslutning till varje kör först och sedan bifoga motsvarande ändar till moderkortet. Anslut kontakterna strömmen till enheterna.
  3.
  Lägg till ytterligare kort, som video, ljud eller nätverk. Vissa grafikkort kräver också sin egen strömförsörjning anslutningar.
  4.
  Använda några band nylon kabel för att städa upp inne ledningar, noga med att inte klämma kablarna för hårt eller för att styra dem för nära fans, och se till att lämna tillräckligt slack i kablar så att de inte drar bort sina kontakter.
  5.
  tillbaka fall täcka och montera kringutrustning, inklusive mus, tangentbord, bildskärm, högtalare och nätverkskabel.

  installera operativsystemet


  1.
  Slå på datorn och placera operativsystemet startdisketten i den optiska enheten. Starta om det behövs och välj "starta från CD /DVD" alternativet när det efterfrågas.
  2.
  Följ instruktionerna för att installera operativsystemet, formaterar hårddisken partition och installera en ny exemplar av det nya operativsystemet med hjälp av hela utrymmet, eller skapa separata partitioner, om så önskas.
  3.
  Installera alla drivrutiner som inte laddades med installationen. Kontrollera tillverkarens hemsida för de senaste drivrutinerna som matchar operativsystemet.
  4.
  Sök efter uppdateringar på operativsystemet och installera alla som finns tillgängliga. När detta är gjort, kolla efter uppdateringar igen och upprepa processen tills några fler uppdateringar finns tillgängliga. Detta kan ta flera rundor av uppdatering, beroende på operativsystemet. Starta om datorn när du tillfrågas.

  Tips och varningar


 • snabbaste processor är bara något snabbare än den mycket billigare versioner och kommer att vara billigare i ett par månader. Spara lite pengar genom att undvika den allra senaste generationen av CPU och uppgradera senare, om det behövs. Många moderkort har acceptabel grafikprestanda ombord. Prova detta först och lägga till ett grafikkort senare om det behövs. Nätaggregatet bör vara tillräckligt stor för att stödja alla installerade enheter, typiskt 400 watt eller mer. Större är bättre när det gäller strömförsörjning och hårddiskar. Se till att installera ett antivirusprogram paket och att uppdatera den regelbundet. Göra regelbundna uppdateringar av operativsystemet, liksom.
 • Det kommer att finnas nätaggregat kontakter kvar som inte kontakten i något. Tuck dessa bort för att användas vid ett senare tillfälle när du lägger enheter. Moderkort kontakter och kablar köra har oftast en inriktning som måste följas strikt. Backning polaritet kan skada komponenterna. Kör systemet vid fabriksinställningar i flera dagar innan du försöker överklocka att inte bränna ut helt nya komponenter och eventuellt göra garantin ogiltig.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:förteckning över Mobile Internet Devices

Relaterade artiklar


 • hur man byter en Dell Precision 650 strömförsörjning med normalstörda
 • felsökning en HP Deskjet 895 skrivare
 • hur du tar bort hårddisken från ett torn dator
 • felsökning av en fläkt problem på en HP Pavilion a1020n
 • hur du ställer in en laptop till ett PC-nätverk
 • hur man byter minne uttag på en Compaq
 • hur man bygger eller återvinna NTFS struktur
 • hur man byter grafikkort i en Dell D610 laptop
 • hur man kan jämföra bärbar lagring
 • hur du ansluter en bärbar skärm som en tv