Dator > AirPort-kort alternativ

 • AirPort-kort alternativ


 • Apple Computer släppt sin AirPort Utility under 1999 att ge sitt datoranvändare tillgång till snabb trådlös Internet. AirPort består av en kort och antenn i datorn, tillsammans med programvara (sk AirPort Utility) och en basstation som ansluts till ett bredbandsmodem. För Apple-användare utan ett AirPort-kort, flera alternativa möjligheter finns.

  11g Card

  Apples AirPort-kort kom med beteckningen 11b, med hänvisning till dess överensstämmelse med de 802. 11b trådlösa protokollet. Men släppte Apple senare AirPort Extreme-kort med 802. 11g efterlevnad. Detta kort höjer flygplatsens 11 Mbps hastighet till 54 Mbit /s, vilket ger en snabbare Internet-anslutning. De flesta Apple-datorer som kommer att acceptera ett AirPort-kort kommer också att godta AirPort Extreme-11g-kort, vilket gör det en bra ersättare kandidat.

  AirPort Extreme

  Om tillgång till nätet utan sladdar är inte en prioritering, kan Apple-användare få på ett nätverk med AirPort Extreme hårdvara basstationen genom att ansluta med en nätverkskabel. AirPort Extreme fungerar som en trådlös router för användare med en AirPort eller AirPort Extreme-kort (eller inbyggd AirPort-funktionalitet), men omfattar även en Ethernet-ut-port att ansluta till en dator.

  Time Capsule

  Apples Time Capsule-enheten är en liten nätverksserver och backup hårddisk som kan tjäna samma syfte som en AirPort Extreme. I själva verket innehåller en Time Capsule en fullt fungerande AirPort Extreme-basstationen inne i inneslutningen, tillsammans med en stor kapacitet hårddisk disk. Detta gör att flera användare, även om de inte ett AirPort-kort som är dragna, att dela filer och göra säkerhetskopior på Time Capsule hårddisk. Samma dubbla band trådlös anslutning ger också snabb tillgång till Internet för alla användare i nätverket.

  Maskinvara från tredje part

  Utanför Apple-produkter, de flesta från tredje part routrar kan utföra många av samma funktioner som Apple AirPort-basstationer. Användare utan ett AirPort-kortet kan installera en tredje part trådlöst kort eller ansluta direkt till Internet genom att ansluta till ett modem eller en router Ethernet-utgång. Maskinvara från tredje part kan komma med två uppsättningar av mjukvara för både PC och Mac-datorer. Men att välja en enhet som stöder Apples OS X operativsystem skulle leverera en stabil och effektiv Internetanslutning utan behov av en AirPort-kort.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter kraftförsörjningen i en HP LaserJet III

Relaterade artiklar


 • trådlös teknik säkerhetsfrågor
 • Hur man använder en dell fristående DVD-brännare
 • Hur man använder en matrisskrivare med win2000/officexp arbetsstation
 • hur man använder en flash-enhet för att lagra data med grafik
 • hur man installerar en di5630-5 modemdrivrutin
 • lägga till en annan hårddisk till din dator med Windows XP
 • hur man uppgraderar en mpc 2000xl n extern hårddisk
 • felsökning av en hp f4235 skrivare
 • hur du infogar en trumma i Brother
 • hur man gör en Dell Dimension e521 skrivbordet trådlös