Dator > varför är det viktigt att återvinna datorer?

 • varför är det viktigt att återvinna datorer?


 • Amerikanerna egna nära 3 miljarder elektroniska produkter, och alla är på väg mot att bli föråldrade och kasseras. Återvinning din e-avfall kan inte bara hålla farliga material borta från soptipparna, det kan skydda barnens hälsa, minimera skadorna av överskjutande gruvdrift och spara dyra böter. Återvinning din dator, gör och alla dina gamla elektroniskt avfall, sunt förnuft

  giftiga material

  Datorer innehålla giftiga ämnen. Kadmium, som används i dator batterier kan orsaka ben och njurskador. Det krom som härdar metall dator lagerhus orsakar njur-och leverskador, allergiska reaktioner och lungcancer. Bly finns i lödningar försämrar utvecklingen av hjärnan och nervsystemet. Kvicksilver, som används i platta bildskärmar, orsaker centrala nervsystemet och njurskador. De bromerade flamskyddsmedlen införlivas hölje och kretskort orsaka hormonstörande ämnen. Alla dessa skadliga ämnen kvar i naturen när datorer dumpas i deponier.

  Raw Materials

  Återvinning datorer ger värdefulla råvaror som skall tas i drift igen i stället för att försvinna från deponier. Kadmium, till exempel, är ett sällsynt mineral som finns i låga koncentrationer i naturen. Återvinning dator batterier kan förfinas kadmium återerövras. Datorer innehåller guld och bly, järn, kisel, aluminium, plast, tenn och andra material som kan återerövras eller återvinnas. Varje metall bort från en återvunnen dator är en metall som inte behöver brytas.

  Crowded Avfallsdeponier

  Under 2007, 157. 3 miljoner enheter dator dumpades i deponier. Det är 157. 300. 000 datorer, bildskärmar, tangentbord och kringutrustning dumpade i ett år ensam. Naturvårdsverket beräknade då att en annan 234. 600 tusen elektroniska produkter var ur tjänst och väntar i lager för destruktion. Under 2007 återvinning svarade endast 18 procent, vilket betyder att resten av dessa elektronik är förmodligen sitter i deponier i detta ögonblick. Återvinning datorer håller dem ur redan svullnad deponier.

  länder i tredje världen

  Elektroniskt avfall är ofta exporterades från industriländerna till utvecklingsländerna. I USA är 50 till 80 procent av elektroniskt avfall som transporterades utomlands. Kina har förbjudit detta avfall, men fortsätter att ta emot den genom grå-och svarta marknaden kanaler. Indien, Afrika och länder i Fjärran Östern får också vårt avfall. I Ghana, barn klättra över högar av gamla datorer, letar efter koppartråd att återvinna. Vad de finner utan att veta det är alla de hälsoproblem som är förknippade med tungmetaller och giftiga komponenter i dessa datorer. I 1998 Baselkonventionen förbjudit export av detta avfall, men USA vägrade att ratificera konventionen och fortsätter att exportera sitt elektroniska avfall.

  Lagar

  Om samvetet är inte skäl nog att återvinna datorer, anser lagen. I vissa stater är det nu olagligt att bränna en dator eller dumpa den i en deponi. I USA är 61 procent av befolkningen som omfattas av någon form av e-avfall återvinning lag med fler räkningar pågår. Inte återvinning en dator kan netto böter och andra förelägganden.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:iso image definition

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en cd repa professionellt
 • felsökning en HP Deskjet d2345
 • hur du tar bort toppen av en lexmark 27 patron
 • Vilka är de stora hårddisk inställningar i CMOS?
 • hur man ansluter en SanDisk USB-minne till en PC
 • hur du ansluter en Ethernet-kabel till en äldre dator utan hamn
 • hur du återvinner din laptop för kontanter
 • Hur du ser på TV med ett PCMCIA trådlöst g-kort
 • hur märkspänningar nätaggregatet på en dator
 • hur man skapar ett modem länk på en Dell Axim X51v pda