Dator > typer av datorns RAM minne

 • typer av datorns RAM minne


 • Sedan början av hemmet datorindustrin har personliga datorer som behövs Random Access Memory (RAM). När ett program körs, program data flyttas från hårddisken-eller diskettenheten, i äldre datorer-till RAM, var den finns tills programmet avslutas. Även operativsystemet kräver RAM för att fungera. RAM-teknik som har utvecklats mycket under åren, med nya former av RAM införs nästan lika ofta som ny processor teknik.

  Dual Inline Package (DIP)

  Dator ägare idag tänker på RAM-minne som har formen av ett litet kort med olika chip. Ett dopp är bara en av dessa marker. För många tidiga datorer, deltar på att uppgradera RAM-minnet trycker DIPS in på moderkortet eller ett tillägg på kortet. Denna process var svårt att göra korrekt, och DIP stift var lätt böjda eller avbrutna.

  Single Inline Memory Module (SIMM)

  SIMMs förbättrat processen att installera minne genom att göra DIPS permanenta delar av en liten expansion styrelse. SIMM likna de minnesmoduler som vi använder idag, förutom att de är kortare i storlek. SIMM kan ha antingen 30 eller 72 kopplingar av metall på botten och är i allmänhet installeras i matchade set om två eller fyra. 30-och 72-pin SIMM är vanliga i datorer med 386, 486 och Pentium-processorer

  Synchronous Dynamic Random Access Memory (SDRAM)

  SDRAM är förpackad i Dual Inline Memory Module (DIMM) format, som. 168 kopplingar av metall på botten. SDRAM kan överföra data vid varje "tick" av systembussen klocka. Till exempel, om systemet bussen kurs är 100 MHz, kan SDRAM överföra data 100 miljoner gånger per sekund. Standard SDRAM hastigheter skala upp till 133 MHz, och SDRAM är vanlig i datorer med Pentium II och Pentium III-processorer.

  Direct Rambus DRAM (DRDRAM)

  För en kort tid i början av 2000-talet, avsedda Intel att utnyttja DRDRAM med alla Pentium 4-baserade datorer. DRDRAM, designad och licensierat av Rambus, hade mycket högre bandbredd än SDRAM. Det hade dock också högre latens och kostar mer än SDRAM och de nyare framväxande standarden, Double Data Rate SDRAM. Konsumenternas ovilja att betala den högre kostnaden för DRDRAM hotade att bromsa antagande av Pentium 4-processor bland PC-entusiaster, och Intel småningom gav efter och gav DDR-SDRAM Pentium 4 styrkretsar.

  Double Data Rate SDRAM (DDR-SDRAM)

  Som namnet antyder, DDR-SDRAM överför dubbelt så mycket SDRAM vid en given klockfrekvens. Detta sker genom att överföra data två gånger per klockcykel istället för en gång. Varje ny RAM-teknik sedan DDR-SDRAM har skett en utveckling av samma idé. DDR2-SDRAM dataöverföringar fyra gånger för varje klockcykel, och DDR3-SDRAM dubblar överföringshastigheten igen till åtta gånger per klockcykel. Som av 2010, de flesta moderna datorer använder antingen DDR2-SDRAM eller DDR3-SDRAM.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du ansluter en PC till en Sanyo TV

Relaterade artiklar


 • canon ip 2600 bläck Refill instruktioner
 • Hur du tar isär en IBM 3800 bärbar dator
 • hur man rengör bläck på Canon i320
 • hur du installerar en RAM uppgradering på en HP dv6604nr paviljong laptop
 • hur man uppgraderar ett grafikkort på en gateway m-6.866 15,4 tums bärbar dator
 • hur man spelar ett USB-mikrofon genom högtalarna
 • hur man installerar ett 56k-modem och ta bort den gamla
 • hur man når en extern hårddisk utan operativsystem
 • Hur man använder en Wii Remote på en PC
 • hur man gör en laptop räddningsskiva