Dator > hur man uppgraderar ett grafikkort på en gateway m-6.866 15,4 tums bärbar dator

 • hur man uppgraderar ett grafikkort på en gateway m-6.866 15,4 tums bärbar dator


 • Uppgradera grafikkortet i din Gateway laptop kan vara något utmanande för nybörjare. I fråga om M-6866 modellen, är grafikkortet anslutas till ett uttag inbyggd i moderkortet. Det innebär att du måste helt isär Gateway laptop för att få tillgång till grafikkortet. M-6866 är inbyggt med en Intel Graphics Media Accelerator X3100 grafikkort som kan köra upp till 384 MB grafikminne. Demontering din bärbara dator kan påverka din tjänst garanti, och eventuella skador kan inte täckas så snart du plocka isär den bärbara datorn.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Liten, platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av din Gateway laptop. Koppla ur strömkabeln och all kringutrustning från den bärbara datorn. Stänger LCD-panelen och placera den bärbara datorn så att undersidan hölje av den bärbara datorn är vänd uppåt.
  2.
  Skjut låsflikarna säkra batteripaketet på plats till höger tills batteriet befrias från sitt fack. Lyft batteriet ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  3.
  Ta bort den inre Phillips-skruv säkra dörren minnesfacket till botten hölje av den bärbara datorn. Ta tag i övre kanten av luckan till minnesplatsen och ta bort den från den bärbara datorn. Tryck på flikarna på vardera sidan av varje RAM-modulen tills modulen är befriad från sitt fack. Skjut varje modul ur sina respektive fack.
  4.
  Vänd den bärbara datorn över och öppnar LCD-skärmen. Sätt en liten, platt skruvmejsel i veck längs kanterna på tangentbordet locket. Tangentbordet omfattar är den lilla plast remsan som sitter mellan tangentbordet och LCD-skärmen. Arbeta dig tvärs över den bärbara datorn tills tangentbordet locket är helt skild från den bärbara datorn höljet. Ställ den åt sidan.
  5.
  Ta bort de två Phillips-skruvarna på båda sidorna av tangentbordet bakom den översta raden av tangenter. Ta tag i tangentbordet från bakom den översta raden av tangenter och luta tangentbordet uppåt tills tangentbordets bandkabeln är synlig. Koppla bort tangentbordet bandkabel från moderkortet montering, och ta bort tangentbordet helt från den bärbara datorn. Detta kommer att avslöja interna innehållet i din bärbara dator.
  6.
  Leta reda på CPU fläkten och kylfläns kombination montering i övre högra hörnet av den bärbara datorn basen. Koppla bort fläktkabeln från moderkortet, och ta bort de fyra behåller Phillips-skruvarna från fläktenheten. Lyft CPU-fläkt och kylfläns montering av den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  7.
  Leta grafikkortet s kylfläns i mitten av den bärbara datorn. Det är en stor bit metall med kopparrör förlängning av det. Ta bort Phillips-skruvarna säkra kylflänsen grafikkortet till moderkortet och sedan lyfta ut moderkortet och lägger den åt sidan.
  8.
  Använd en ren pappershandduk eller trasa för att ta bort den termiska veck från grafikkortet. Ta bort de två behåller Phillips-skruvarna från moderkortet och lyft grafikkortet ur moderkortet och ställ den åt sidan. Om möjligt, förvara det gamla grafikkortet i en icke-statisk plastpåse.
  9.
  Upprepa proceduren i omvänd för att installera det nya grafikkortet.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man bygger en hårddisk duplikator

Relaterade artiklar


 • hur man byter hårddisk på en MacBook Pro Intel Core Duo
 • hur du tar bort nyckeln mössor
 • Felsökning Hewlett Packard 842c skrivare
 • typer av tryckerier och användningsområden
 • hur man installerar en samsung laserskrivare ml1740
 • hur man fixar en bärbar dator när vissa bokstäver inte kan pressas
 • Skillnaderna mellan SDRAM och DDR
 • hur man överklockar ett nvidia gf7050 grafikkort
 • felsökning en HP-skrivare modell 7310
 • Hur konvertera till usb