Dator > vad är meningen med open source hårdvara?

 • vad är meningen med open source hårdvara?


 • Open source teknik tekniker med licenser som ger användare behörighet att studera, ändra och förbättra design, och att distribuera den i modifierade eller icke modifierade form. Med "öppen källkod"-märke är oftast tillämpas på programvara, eftersom det är lätt att se hur en programmerare kan ladda ett program i en textredigerare, ändra ett par rader eller moduler och kompilera om. Däremot kan hårdvara öppen källkod för även om själva genomförandet är lite mer besvärlig

  i ett nötskal

  De flesta open source hårdvara designers kan sälja dig en verklig, fysisk genomförandet av deras enheter, men du kan också göra din egen om du har tillgång till tillverkningsteknik, som den mekaniska diagram, listor del, layout och kopplingsscheman, firmware och API: er görs tillgängliga.

  Licensiering Överväganden

  konstruktion är oftast ägs av skaparen, beroende på licenssystemet, men användarna uppmanas att kopiera eller förbättra den ursprungliga på att så länge tilldelning ges, och den modifierade designen distribueras som öppen källkod.

  Ekonomiska överväganden

  I motsats till öppen källkod, som kan skapas för fri ges tillräckligt med tid, kommer skapandet av öppen källkod hårdvara tar både tid och pengar: Ett program kan bli riktiga bara genom att köra en fri kompilator , men en schematisk kommer inte att bli riktiga om inte pengar investeras för att bygga prototyper och ställa upp infrastrukturen i till verkningen. Vissa OS-projekt är självfinansierade, med designers tar den finansiella risken och satsar på kommersiell framgång. Andra projekt är finansierade av riskkapital eller av organisationer som Open Source Hardware Bank.

  Kända projekt

  Trots en affärsmodell som börjar genom att ge sina egna immateriella bort kan låta ekonomiskt tvivelaktiga, har det kommit flera flera miljoner OS hårdvara projekt i rörelsens historia. Arduino, ett open-source computing plattform som bygger på en enkel mikrokontroller styrelse som kan användas för att utveckla interaktiva objekt, är en av dem. Bug Labs, en designer av "Lego-liknande" modulära datorer som kan monteras, demonteras och programmeras om för rapid prototyping kontaktade miljoner i intäkter under 2010 också. Liquidware, ett företag utformar öppen hårdvara tillbehör för Arduino plattformen, visar att OS HW initiativ kan skapa sin egen verksamhet ekosystem.

  Personlig Replikatorerna

  I avsaknad av begränsningar som utgörs av lagar om immateriella rättigheter, det största hindret för obegränsad distribution av öppen hårdvara projekt är tillverkning själv. Med öppen källkod filosofin till sin logiska gräns, skulle den ideala världen har en universell fabrik i varje hus, som kan producera någon post så länge som den har ritningar. Det är visionen bakom projekt som att personliga replikator RepRap. Personliga Reproducerarna är allmänt ändamål 3D-skrivare som potentiellt kan "skriva ut" bitarna som behövs för öppen källkod-projekt hårdvara eller för konsumentprodukter. Några av dessa maskiner kan även "skriva ut" de flesta bitarna som behövs för att montera ett annat exemplar av samma maskin, siktar mot en framtid där istället för att köpa saker i en butik kan du bara ladda ner dem.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter en Dell Inspiron 600m moderkort

Relaterade artiklar


 • hur man får cd-enheten att arbeta på en gateway laptop
 • hur man rengör jets på en Bubble Jet-skrivare
 • hur du överför bilder från en dator till en digital fotoram
 • hur man kan kontrollera om datorn nätaggregat blåses
 • hur man nollställer bläckpatroner i en HP-skrivare 2355
 • hur man uppgraderar en hårddisk på en Packard Bell j2422
 • felsökning en HP-skrivare ut bakåt
 • hur man fixar en Lexmark X5470 skrivare
 • hur man gör eller dekorera kakel glasunderlägg
 • hur man startar en Compaq nc6120 bärbar dator