Dator > typer av tryckerier och användningsområden

 • typer av tryckerier och användningsområden


 • Även datorer har gjort moderna företag alltmer papperslös, många datorkonfigurationer fortsättningsvis beakta skrivare. Vid sin mest grundläggande nivå är en skrivare en anordning som överför innehållet i en datafil till ett pappersark. Flera typer av skrivare är i allmänt bruk, och alla har sina egna styrkor och svagheter.

  Bläckstråleskrivare

  bläckstråleskrivare är de vanligaste i hemmen idag. En bläckstråleskrivare skriver ut genom att spraya pappret med mikroskopiska droppar av bläck. Bläckstråleskrivare allt från grundläggande modeller som gör inget annat än skriva ut på allt-i-ett kontor enheter som ingår skannrar och faxar. Foto skrivare använder ofta bläckstråleteknik. Tillverkare tenderar att sälja Bläckstråleskrivare med rakkniv-och-blad affärsmodell: skrivarna är ofta ganska billiga, som ersätter alla de bläckpatroner kan kosta nästan lika mycket som själva skrivaren gjorde. Men bläckpatroner tenderar att vara billigare än tonerkassetterna krävs för laserskrivare.

  laserskrivare

  Laserskrivare arbete av elektriskt följa ett fint pulver som kallas toner till papperet. Traditionellt har företag prisade laserskrivare på grund av de extremt höga texten kvalitet de producerar. Dock har bläckstråleskrivare förbättrat kvaliteten till den punkt där det kan vara svårt att skilja mellan de två. Laserskrivare kan skriva ut på extremt snabb takt, och tonerkassetterna de krav om dyr-kan pågå i tusentals sidor.

  Termisk skrivare

  Termisk skrivare fungerar genom att man värmer reaktiva papper. Vid uppvärmning papperet ändrar färg. Termisk skrivare är oftast låg upplösning och svartvitt, vilket gör dem olämpliga för fotoutskrifter. Dessutom är papper för termisk skrivare dyrt. Men termisk skrivare kräver inget bläck och skriva ut nästan direkt. Termisk skrivare normalt skriva ut stick-on etiketter för streckkoder eller utskick, eftersom etiketterna inte blöder eller köra när de möter vatten, och kan pågå i åratal.

  Matrisskrivare

  Matrisskrivare var de vanligaste skrivare i hemmet fram till mitten till slutet av 1990-talet. Skrivhuvudet för en matrisskrivare innehåller en bank av små stift, och skjuter stift ut i form av det brev som måste skrivas ut. Stiften möta ett färgband, som uppfyller ett papper och lämnar ett avtryck i form av bokstaven. Även matrisskrivare kan skriva ut enkla bilder, dot-baserade systemet är betydligt mer lämpade för vanlig text. Bläckstråleskrivare började ersätta matrisskrivare som de blev billigare under 1990-talet.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:typer av CPU kylning

Relaterade artiklar


 • hur man bestämmer en HP-skrivare kod administratör
 • hur man kassera gamla datorer
 • Felsökning HP Deskjet 895 skrivare problem
 • hur man byter en Dell-dator hårddisk
 • hur man återställer ett operativsystem på en dator och vann
 • hur man fyller en Canon MX850 bläckpatron utan återställning
 • hur du ansluter en trådlös dator till en skrivare
 • hur man installerar Altec Lansing-högtalare acs44
 • hur man byter hårddisk i en IBM 6350 35u
 • ominstallation av min DVD och CD Drivrutiner för Windows XP operativsystem