Dator > Hur du tar isär en IBM 3800 bärbar dator

 • Hur du tar isär en IBM 3800 bärbar dator


 • Bärbar dator är isär en process som kan fylla många konsumenter med bävan, men det är inte uppgift som bara kan fyllas av dem som har en avancerad nivå av datorkunskap. Du kan ta isär en IBM 3800 bärbar dator även om du aldrig har försökt dator reparation eller demontering på någon serie av bärbara datorer. Det enda verktyg som krävs för att ta bort laptop batteri, RAM, hårddisk, tangentbord och LCD-skärmen är en stjärnskruvmejsel

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel


  1. .
  Stäng av IBM 3800 laptop. Koppla bort nätsladden från baksidan av maskinen.
  2.
  Vänd på IBM och ta bort batteriet. Batteriet ligger i början av enheten. Batteriet Stängningsanordningen nedanför det krävs bara att det skjutas åt sidan med fingret. Efter detta kommer batteriet lossnar och kan avlägsnas.
  3.
  Bort alla skruvar på datorns undersida. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta ut dessa skruvar. Med skruvarna bort, kan de två avdelningarna längst ner till höger på undersidan av den bärbara datorn hämtas. Alla dessa fack är täckt med en dörr som kan tas bort när skruvarna har tagits bort.
  4.
  Utvärdera det två utsatta fack. Den till höger håller hårddisken, medan facket till vänster håller RAM. Ta bort RAM-moduler med fingrarna genom att helt enkelt dra ut dem.
  5.
  Ta bort skruvarna på omkretsen på hårddiskens hölje med stjärnskruvmejsel. Med skruvarna borta, kan du skjuta hårddisken ur facket.
  6.
  Vrid IBM 3800 laptop tillbaka. Tangentbordet kan tas bort nu när skruvarna på den bärbara datorn kropp är borta. Vicka tangentbordet ur den bärbara datorns hölje bara tillräckligt för att avslöja tangentbordskabeln som går från basen på den bärbara datorn upp till botten av tangentbordet. Tangentbordet ansluts till den bärbara datorn via ett uttag på basen. Lyft upp på uttaget för att ta bort kabeln. Dra ut tangentbordet helt.
  7.
  Ta bort skruvarna längs plast omkrets som omger bildskärmen. Detta bezel pjäs kan fortfarande ha plasttätningar täcker skruvarna, så pop dessa bort med fingrarna först. Ta bort skruvarna under sälar.
  8.
  Dra upp försiktigt på ett hörn av den lösa bezel. Arbetet runt på ramen tills du har arbetat den gratis från IBM 3800 laptop.
  9.
  Ta bort skruvarna längs den metall fästena som ligger på varje sida av skärmen. Det finns två fästen med två skruvar i varje. Använd din Phillips skruvmejsel för att ta bort skruvarna och sätta fästena åt sidan.
  10.
  Dra LCD-skärmen en aning bort från baksidan av IBM 3800 laptop's hölje. Du kommer att se på LCD-flatkabeln som går från baksidan av skärmen ned i den bärbara datorn. LCD-kabeln ansluts till ett uttag på samma sätt tangentbordskabeln gjorde. Lyft upp på uttaget för att skjuta LCD-kabeln ut.
  11.
  Dra upp och ta bort LCD-skärmen helt.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man gör en IDE till USB-adapter

Relaterade artiklar


 • Lägga till en större hårddisk till en Sony Vaio
 • hur du installerar ett modem drivrutin på operativsystemet Vista
 • hur du ändrar pennspetsen på en Wacom penna
 • inrätta ditt foto 926 Dell-skrivare
 • hur man installerar en förinstallerad hårddisk till en Compaq D510
 • Hur man använder en classic controller på en PC
 • hur man använder blända Video Creator plus
 • hur till göra min trådlös optisk mus
 • HDTV-mottagare typer
 • Brother DCP 7020 felsökning