Dator > lagstiftningen i minst förvåning

 • lagstiftningen i minst förvåning


 • Datorprogram och gränssnitt kan ibland bete sig på sätt som tycks tvetydigt , oklart och även ologiskt att potentiella användare. Detta är särskilt sant när specifika kommandon eller sekvenser är utformade utan hänsyn till "lagen om minst förvåning . " Denna lag , som även kallas " principen om minsta förvåning " ( POLA ) eller " Rule of Least Surprise , " används av program designers för att öka användarvänlighet och insyn i användargränssnitt och program

  Du behöver : .
  Java -plattformen (JDK ) .
  Textredigerare.
  Strut bibliotek .
   

  Definition

  The Law of Least förvåning kräver att en konstruktör av en specifik dator gränssnitt , format eller program alltid gör programmeringen val som kommer att " minst förvåna " eller överraska en användare . Enligt IBM , innebär detta att , vid lösning av gränssnitt konflikter eller utforma ett nytt program , dator " beteende " bör skapa minsta förvirring till faktiska användare . När användare är förvirrade eller " förvånad ", kan de inte bäst utnyttja sina datorer, enligt "Historien om Interface Design på Unix " av Eric S. Raymond.

  Historia

  The Law of Least förvåning skapades som en av många "Unix " funktionsprinciper och gränssnittsdesign , enligt Raymond . Unix är en dator språk och operativsystem utvecklat 1969. Andra Unix principer som är nära knutna till lagen av minst förvåning omfatta regeln om öppenhet , som mandat att datorprogram vara tydliga och begripliga , och regeln om enkelhet , som kräver att vara så enkel som möjligt .

  Program

  The Law of Least förvåning används oftast i form av tillämpningar som används i program användargränssnitt och en effektiv användning av programspråk såsom Unix , enligt Raymond . Lagen används också för att underlätta datoranvändning " ergonomi . "

  användargränssnitt

  En dator "User Interface" programmet är utformat för att hjälpa användarna, enligt IBM . Om dock på varannan kommando eller tangentnedslag , bafflar programmet " förvånar " eller användaren genom att bete sig på oförutsägbara sätt , det kommer inte att vara till hjälp . The Law of Least förvåning används för att hjälpa räkna ut potentiella " oförutsägbara " beteende i programmen i förväg . Det används också för att hitta sätt att kompensera för detta beteende eller korrigera det.

  datorspråk

  Datorer programmeras och konfigureras med " språk " som Unix och Java . Dessa datorspråk måste vara mycket mer exakt än mänskliga språk , eftersom datorer är mer bokstavlig och stelbent än människor . Använda Lagen om minst förvåning i ett datorspråk som Unix gör att ett program eller gränssnitt som skall införas med större precision.

  Ergonomi

  Enligt International Ergonomics Association, är ergonomi en vetenskap som arbetar för att studera och förstå människor och de system som de samverkar , inklusive datorprogram . Ergonomi bidrar system att fungera bättre och mer effektivt . The Law of Least förvåning kan användas för att hjälpa till att konstruera system som är mer ergonomiskt effektiv , enligt International Ergonomics Association .

  webbsidor

  Enligt IBM , dåligt utformade webbsidor är ofta lärobok exempel på felaktig användning av lagen av minst förvåning . Till exempel kommer en webbsida där länkar inte tar dig dit du vill åka , eller en webbplats som inte enkelt kan navigera , " förvåna " reta och i slutändan avråda dig från att tillträda eller använda den webbsidan .

  5 7 1 3 5


Previous:nothing Next:hur man laddar en jar-fil till en telefon

Relaterade artiklar


 • hur man skapar en hash karta
 • Hur konvertera tal till ord i JavaScript
 • hur man skapar en . dll i Visual Basic
 • hur man skapar xls med javascript
 • hur man kan få en DLL för Visual Basic
 • hur man skapar och visa ett SQL-kommando
 • Hur konvertera datumformat i Java
 • vad är meningen med öppna kretslopp ?
 • hur man får kolumnnamn i en databastabell i Java
 • hur man hittar försvunna poster med SQL