Dator > hur man gör ett Visual Basic Bildöverförare

  • hur man gör ett Visual Basic Bildöverförare


  • Skapa ett program i Visual Basic är ett ganska lätt uppgift som kan utföras även i den fria "Express " versionen av Visual Basic . Det viktigaste kravet är att du måste använda en bild webbhotell som stöder FTP- protokollet för att överföra filer över internet . I början av 2010 , några exempel på tjänster som stödjer denna funktion är VillagePhotos och Pro-versionen av Photobucket

    Du behöver : .
    Visual Basic
    Bild värd som stöder FTP .


    1 .
    Lägg till en knapp , en textruta och en etikett. Detta kan göras genom att hitta varje komponent i turordning i listan Komponenter på vänster sida av skärmen och dra dem till den tomma fönstret i Visual Basic GUI designer .
    Ändra texten på knappen till " Hitta Bild " genom att vänsterklicka på knappen och hitta "Text " egendom i inforutan på nedre högra sidan av skärmen .
    Ändra namnet på textrutan för att " imageBox " genom att ändra " Namn " egendom i sitt egenskapsrutan . Ändra etikettens text egendom till " Image . " Textrutan kommer att hålla platsen för bilden och knappen kommer att ta upp en filhanterare för att låta användaren välja en bild.
    2 .
    Lägg till ett OpenFileDialog från komponenterna listan vänster .
    3 .
    lägga till ytterligare två textrutor och medföljande etiketter . Name rutorna " usernameBox " och " pwBox . " Ändra texten egenskaper etiketter som " användarnamn " och " lösenord . " Detta kan göras genom att välja en i taget och ändra " text " eller "Namn " egenskaper komponenter i sina egenskapsrutan .
    4 .
    Lägg till en knapp genom att dra den från listan Komponenter . Ändra texten till " Ladda upp ".
    5 .
    Dubbelklicka på " Sök Bild " knappen för att skapa en talan om när den knappen klickas . Detta kommer att dra dig ur det grafiska design gränssnittet och i källkoden redaktör . Ange koden :
    OpenFileDialog1. ShowDialog ( )
    imageBox. Text=OpenFileDialog1. FileName
    Detta presenterar användaren med en dialogruta när han trycker på " Sök Image " knappen som kommer att bjuda in honom till Välj en bildfil på sin hårddisk . Det fullständiga filnamnet och sökvägen till bilden kommer sedan att placeras i textrutan bredvid knappen , som vi heter " imageBox " i steg 1 .
    6 .
    Klicka på " Design "-fliken för att återgå till GUI -gränssnittet och dubbelklicka på " Ladda upp " knappen för att skapa en åtgärd för att ladda upp bilden . Detta tar dig tillbaka till källkoden redaktör och automatiskt skapa en ny åtgärd funktion för dig . Ange denna kod i funktionen :
    Dim användarnamn=usernameBox. Text
    Dim lösenord=pwBox . Text
    Dim server=" ftp://ftp. photobucket. com/"
    My. Computer. Network. UploadFile ( imageBox. Text , server OpenFileDialog1. SafeFileName , användarnamn, lösenord )
    Ändra servern till en som du fått av din bild webbhotell , om din värd inte Photobucket .

    tips och varningar


  • Det är viktigt att " ftp://" och den sista avslutande " /" i servernamnet inte har utelämnats . Lämna antingen kommer att bryta programmet .

Previous:nothing Next:hur man skapar dra ner rutorna





Relaterade artiklar


  • hur man säkert tar bort hårddiskar från hårdvara
  • hur man gör en Pirc bot
  • hur man fixar hårdvara
  • hur man skapar ett datum från en sträng i Java
  • Var kan jag återvinna hårdvara?
  • lista med Java certifieringar
  • hur du importerar data till MS Access med hjälp av SQL lagrade procedurer
  • hur man installerar enda tangent på laptop tangentbord hårdvara
  • hur man får en bild i java
  • hur du uppgraderar hårdvaran i en Inspiron 6400