Dator > grunderna i inbyggda system i C

  • grunderna i inbyggda system i C


  • Ett inbyggt system är ett system som kopplar förprogrammerade program på en controller inbäddat i hårdvara . Programvaran installeras på styrenheten , hjärnan hos den elektroniska produkten . Varje inbyggda system används för en viss funktion . En sammansatt enhet som en handdator eller smart telefon kan ha inbäddade enheter som kan styra flera funktioner . Men inbyggda system är inte så komplicerade eller programmerbara som en personlig dator . C är en av de vanligaste programspråken i inbäddade enheter.

    användning av Embedded Systems

    Inbyggda system används för att styra elektroniska apparater som DVD- spelare , mobiltelefoner , klockor och medicintekniska produkter. Grafikkort och växlar nät är inbyggda system används i kringutrustning till datorer. Farthållaren och låsningsfria avbrott i en bil är också inbyggda system . Inbyggda system är billigare än komplexa processorer på grund av deras enkelhet och ofta massproduktion . Programvara skriven på ett språk som C används för att kontrollera de mekaniska produkter inom inbyggda system .

    Skäl C är vanligt i inbyggda system

    C är en av de mest använda programvara språk som används i inbyggda enheten styrenheter . En anledning är att det är en av de få program språk som fungerar på både 8 bitars styrenheter och 64 st bitar, vilket innebär att många programmerare kan skriva C programvara för både persondatorer och inbäddade enheter. C- språket kan också använda mycket enkla kommandon för att styra enheten , frigöra den begränsade minnet av anordning för att hålla många kommandon eller parametrar . C kan skrivas både mikrokontroller och digitala signalprocessorer .

    C-språk i inbyggda system

    C och C! ! används ofta i skapandet av inbyggda system . Inbyggda system är sällan programmeras med hjälp av C + + eftersom inbyggda system sällan har minne för komplex programmering som används i C + + . C # används ibland på inbyggda Linux -system .

    Hur C program skapas och installeras på inbyggda system

    är skriven i C på en programmerare dator. Kod körs via en kompilator på programmerarens PC för att skapa ett program . Den inbäddade systemprogramvaran kan dras i en simulator på programmerarens dator . Programvaran kopieras på handkontrollen med en " programmerare ". Regulatorn testas sedan på en " provbänk " för att säkerställa att den fungerar korrekt.

    gemensamma Inbyggda System som använder C

    Bluetooth -enheter är programmerade i C. PIC mikrokontroller som de som används i webb- kameror är ofta programmerade i C. PIC mikrokontroller programmeras i C har också använts i LED ( lysdioder ) anordningar och LCD ( liquid crystal display) monitorer . USB-enheter är inbyggda enheter ofta kodade i C.

    standarder för inbyggda system Programmering i C

    American National Standards Institute (ANSI ) har skrivit standarder för programspråket C . International Standards Organization skrev standarden ISO /IEC 9899 för C programmeringsspråk. Motor Industry Software Reliability Association har skapat en egen uppsättning standarder för programmering i C för inbyggda enheter i bilar .


Previous:nothing Next:hur man skapar en pdf i ASP netto 2,0





Relaterade artiklar


  • sql sökning tutorial
  • hur du aktiverar servern kontroll med hjälp av JavaScript
  • hur man startar telnet från Visual Basic
  • hur man kan ändra RichEdit teckensnitt genom att använda kombinationsrutan listan över typsnitt i Visual Basic
  • hur man gör en cirkel i OpenGL
  • hur man skapar min egen dalbana hemsida för gratis
  • hur man tar emot parametrar i Visual Basic
  • hur man kan beräkna datum skillnaden i java
  • hur man programmerar med Microsoft Visual Basic
  • array javascript tutorial