Dator > Skillnaden mellan rika text & html

 • Skillnaden mellan rika text & html


 • HTML- och RTF- filer används för att lagra text i en fil. Båda arbetar med olika program på och utanför Internet . Många e- redaktörer har möjlighet att använda det ena eller det andra när du skapar ett e-postmeddelande . Alla har sin egen tillämpning och användning . Du kan sätta HTML-kodning i en RTF -fil men du kan inte sätta RTF -kodning i en HTML- fil utan ett annat program som kontrollerar RTF kodningen

  Vad är HTML ?

  HTML står för Hypertext Markup Language . Det är den primära kodspråk för att skapa hemsidor på Internet . Det är också används för att formatera e-post . HTML sparar i klartext filer med . html . Språket består av taggar som gör att webbläsaren visar filen för att formatera texten. Kollar en HTML- fil i något annat än en webbläsare kommer att visa filen i sin helhet av text och HTML-kod . Du måste visa HTML -filen i en webbläsare för att se formateringen . Du kan spara en HTML -fil i en textredigerare som kan spara vanliga textfiler .

  Vad är RTF ?

  RTF är ett standardiserat sätt att spara dokumentet filer så att alla ordbehandlare kan öppna den. RTF -filer sparas med tillägget. rtf . RTF lagrar all formatering, till exempel stil , teckensnitt och bilder . För att skapa en RTF -fil måste du skapa dokumentet i en ordbehandlare som kan spara i RTF -format .

  storleken på filer

  RTF -filer spara alla formateringen i filen . Detta inkluderar fet, kursiv , teckensnitt , radavstånd och bilder . Detta kan öka filstorleken kraftigt beroende på hur lång tid det är och hur mycket formatering görs till texten . HTML inte faktiskt spara formateringen i filen . Filen är beroende av en webbläsare för att tolka HTML och göra formateringen synlig . Detta gör filen mycket mindre .

  bilder

  Du kan visa bilder i RTF -filer och HTML -filer . RTF -filer lagra bilder . Detta kan öka filstorleken på RTF-fil . HTML använder IMG-taggen för att ringa till bilder som lagras någon annanstans. När du tittar på en HTML- fil i en webbläsare kan du se bilden där en bild tagg placeras , innehåller dock filen bara i IMG-taggen med placeringen av bilden , inte själva bilden .

  e-post

  E-post skickas i klartext , RTF eller HTML . RTF mejl lagra all formatering i e-postmeddelandet , men mottagaren kan bara se dem om han har en läsare som kan visa RTF e-post . HTML-mail innehålla HTML -kod så att om personen har en e- läsare som kan visa HTML , kan han se formateringen . Däremot kan HTML-länk till andra hemsidor och bilder lagrade på annat håll , som kan innehålla något skadligt för datorn, till exempel spy- ware eller virus .


Previous:nothing Next:datakunskap för nybörjare

Relaterade artiklar


 • hur man skapar java script
 • hur man använder ett fall uttalande i SQL
 • hur du lägger till XML version 1.0 -kodning
 • hur man gör ett spel maffia flash
 • hur man läser en fil till en array med PHP
 • hur man kan kontrollera en process i Visual Basic
 • hur ändrar form action i JavaScript välja
 • hur man kan felsöka ett Visual Basic-funktion
 • mjukvaruutveckling samarbetsverktyg
 • hur man gör en lång rummet i Game Maker