Dator > listan över funktioner i Visual Basic

 • listan över funktioner i Visual Basic


 • Visual Basic är ett computing språk utvecklat av Microsoft som gör att programmerare att skapa evenemang programvara med ett grafiskt användargränssnitt integration . Språket har gjort programmerare att anta en " drag-and-drop " funktionalitet till datoranvändning, rör sig bort från skräddarsydd programvara operativsystem som föregår Windows . Starkt från grundläggande datoranvändning språk , Visual Basic ( nu Visual Basic . NET ) ger programmerare att utveckla mjukvara som alla kan använda genom att helt enkelt manipulera sin grafiska gränssnittet via musen och tangentbordet. Nedan finns en lista med vanliga funktioner som används för att skapa program med Visual Basic .

  Matematiska funktioner

  Matematiska funktioner är avgörande för datorprogrammering. Eftersom många program använder matematiska begrepp som procenttal , sannolikhet, koordinater eller tidtabeller , matematiska funktioner är en del av kodning .
  För Visual Basic , omvandlar " Int " funktion något numeriskt värde i ett heltal , som sedan kan användas för följande funktioner , bland annat : Den "ABS " -funktionen används för att returnera det absoluta värdet av ett visst antal ( som omvandlar ett negativt tal för att dess positiva värde) . Den " Sqr " -funktionen används för att beräkna kvadratroten av ett visst antal genom att returnera dess fördubblats värde .

  Strängfunktioner

  En sträng datatyp är en sekvens av tecken som representeras som " Röding " datatyper . De kan antingen siffror, bokstäver eller symboler , men kan de inte manipuleras av matematiska funktioner . "Join " -funktionen kombinerar ett angivet antal understrängar inom en array till en sträng , som kan användas för att konsolidera flera strängar från en sekvens . "Ersätt " -funktion ersätter en sträng med en specificerad delsträng . Den " LCase " och " ucase " funktioner konvertera en sträng eller karaktär till antingen lägre eller versaler.

  konverteringsfunktioner

  Omvandling funktioner används för att konvertera en sträng arrayer , eller förteckningar över variabler , till datatyper . Dessa funktioner kan även användas för att konvertera programmering uttryck till andra datatyper . Den " CType " -funktionen moderata omvandlingen av uttrycken till datatyper , objekt, strukturer , etc. , som kan användas för att omvandla uttryck till någon datatyp. Den " CBool " konverterar en sträng eller ett uttryck i en datatypen Boolean , som är en algebraisk logik . Den " CDate " konverterar alla giltiga datum och tid i dag datatyp som kan användas som en intern kalender .


Previous:nothing Next:hur man använder ett fall uttalande i SQL

Relaterade artiklar


 • hur man fixar hårdvara
 • hur man ändrar en markör i html
 • hur man installerar Belkin Wireless hårdvara g-kort
 • hårdvara krav på mellanstationer webbservrar
 • hur man ändrar markören på rollover
 • hur man bygger en mp3 -spelare med PHP
 • hur man skapar ett diagram i C #
 • hur man identifierar hårdvaran på Toshiba Tecra S1
 • hur du kör en klocka på en webbsida med hjälp av JavaScript
 • hur man skapar en temporär tabell i Visual Basic 6.0