Dator > spel utforma verktyg

 • spel utforma verktyg


 • Varje spelare i världen innerligt skulle älska möjlighet att göra sina egna drömmar om den perfekta TV-spelet kommer till liv , men den programmering som krävs kan en hotfull kunskapen i att förvärva . Men många produkter och verktyg finns för att underlätta processen att omvandla dina spel drömmar till verklighet spelet .

  Blitz Max

  Blitz Max är ett objektorienterat spelutveckling svit publiceras av Blitz Forskning för utveckling av videospel för Windows, Mac och PC Linux . Den levereras med en egen enkel att använda 2D -kommandon för att bygga 2D -spel som fortfarande dra nytta av fördelarna med 3D- acceleration hårdvara . Det stöder också direkt användning av OpenGL -kommandon och utökningar inom programmet för ökad kontroll . Det har använts för att skapa ett antal framgångsrika kommersiella spel inklusive Fairway Solitaire , Master of Defense , och Naked War .

  I början av 2010 , kostar Blitz Max $ 80.

  SDL

  SDL står för Simple Direct Media lager . Det är en öppen källkod uppsättning bibliotek och instruktioner för att hantera grafik, ljud och händelser controller . Det gör det enklare att skapa spel med C och C + + språk . Precis BlitzMax , det är ett plattformsoberoende bibliotek som syftar till att tillåta programmerare att skriva en ansökan om ett operativsystem och sprida den i de flesta moderna operativsystem , inklusive Windows , Mac OS X och Linux.

  I början av 2010 , är SDL gratis att använda i både personliga och kommersiella projekt.

  RPG Maker VX

  RPG Maker VX och dess föregångare , RPG Maker XP , är fulla utveckling sviter utformade för att tillåta icke-programmerare att skapa sin egen japansk stil rollspel för Windows . Utvecklare kan välja att använda RPG Maker 's standard , royaltyfri grafik , musik och ljud i sina spel , eller använda sitt eget . Game händelser manus med en enkel att använda menysystemet --- ingen programmering skicklighet krävs . Många vanliga händelser i rollspel , såsom värdshus , strider , och skattkistor har inbyggda skript för programmering dem .

  I början av 2010 , kostnader RPG Maker VX $ 60 .

  Game Maker

  Game Maker är ett spelutvecklingsföretag svit produceras av YoYo Games . Liksom RPG Maker VX ger Game Maker Windows-baserade utvecklare med ett sätt att skapa sina spel med liten eller ingen programmering via en meny -baserat användargränssnitt och en samling av inbyggda skript och funktioner. Men till skillnad från RPG Maker VX är Game Maker inte begränsad till att skapa japansk stil GPO . Snarare är syftet att ge speldesigners med en miljö där de kan skapa alla 2D- spel som de kan föreställa sig.

  I början av 2010 , är Game Maker Basic är gratis medan Game Maker Professional kostar $ 25.


Previous:nothing Next:Hur konvertera en sträng till en kort datum

Relaterade artiklar


 • vad som krävs för html e-post?
 • hårdvara RAID server vs mjukvaru-RAID server
 • hur man kan ändra teckensnitt färger med javascript
 • hur man säkert tar bort hårddiskar från hårdvara
 • hur man byter en css bakgrundsbild med javascript
 • hur man använder Visual C + + debugger
 • hur man installerar java api
 • om hårdvara
 • hur man läser ett Word-dokument med Java
 • GeForce 7600 GS jämfört med GeForce 6600 GT