Dator > roll underhåll av programvara

 • roll underhåll av programvara


 • Underhåll är slutfasen av en utveckling av programvara process som också omfattar planering, analys , design och implementering . Som den sista fasen , den roll som underhåll av programvara till stöd för tillämpning i hela sitt operativa livscykel se till att det fortsätter att uppfylla användarnas krav . Stödet består av aktiviteter såsom att upptäcka fel eller felsökning och ge uppdateringar som ökar programvarufunktionalitet

  Typer

  Två . grundläggande typer av programvara underhåll omfatta traditionella och evolutionära . Traditionell försörjning är korrigerande åtgärd som behandlar felsökning frågor och korrekt kodning fel . Evolutionär underhåll förbättrar och förbättrar programvaran så det återstår funktionell och fortsätter att uppfylla användarnas behov. Evolutionär kategorier med anpassningsbara , perfektiv och förebyggande underhåll. Adaptiv underhåll adresser miljöförändringar såsom en ny maskinvara eller operativsystem . Perfektiv underhåll handlar om användarnas krav och ger ändringar som att lägga ytterligare "Hjälp " funktioner . Förebyggande underhåll ökar underhålla genom att uppdatera programmet dokumentation och göra förbättringar av den interna kod programmets struktur .

  Betydelse

  ålder och tid gör det svårt om inte omöjligt , att hålla program körs . Underlåtenhet att tillhandahålla ett effektivt underhåll resultat i både tid och monetära kostnader . Betydande " tid som gått förlorad " kostnader kan uppstå när användare ständigt måste ta itu med programvara som inte fungerar korrekt , eller inte speglar förändringar i användarens miljö . Monetära kostnader ingår kostnader för förlorad produktivitet och kostnaden för att gå i pension den befintliga applikationen förtid och starta om processen mjukvaruutveckling för att skapa nya program.

  Faktorer

  många parametrar som påverkar hanteringen av ett program. Dessa inkluderar programmeringsspråk, program storlek , antal dataposter , typ av applikation , och graden av programstrukturen. Stora, komplexa program kräver en mer kraftfull underhållssystem och mer uppmärksamhet åt perfektiv , användaren åtgärder . Ju mer källkoden ett program innehåller , desto mer tid ett underhållsprogram krävs för att hitta och korrigera fel . Slutligen, som program ålder underhållskostnaderna ökar .

  Verktyg

  Programvaruunderhåll verktyg att öka effektiviteten och minska tiden det tar att slutföra underhåll . Typiska underhåll verktyg inkluderar visualisering verktyg som bidrar till att skapa en modell av det reviderade programmet systemet , skivning verktyg som låter programmerare att separera och visa endast de avsnitt av programmet i fråga , statisk analys verktyg analysera specifika program komponenter såsom moduler , rutiner och data element , och dynamiska analysatorer spåra flödet av data genom programmet . Faktorer som beaktas när man väljer underhåll verktyg inkluderar kostnad , säljaren support, funktioner , användarvänlighet, och en kostnads /nyttoanalys .

  Process

  underhållsprocessen omfattar fem uppgift kategorier som omfattar analys , design , implementering , testning och dokumentation . Analys innebär "tänkande " uppgifter som korrekt definiera problemet och fastställa en kostnads- nyttoanalys för möjliga lösningar. Projektering skapa en prototyp och preliminära dokumentation baserad på en upplevd förståelse av programmets frågor . Denna prototyp går sedan genom en serie av kodning och interna rutiner testning som en del i genomförandet. När interna tester är klar , börja välja slutanvändare som arbetar med programvara för att kontrollera att förändringar uppfyller användarnas krav och funktion med oförändrade delar av programmet . Det sista steget i processen uppdateringar slutanvändaren dokumentation såsom manualer och ämnen Hjälp .


Previous:nothing Next:gemensamma teckensnitt

Relaterade artiklar


 • hur man får systemet datum från python
 • hur du ansluter trådlöst tangentbord och mus hårdvara
 • hur man kan övervaka nätverkshårdvara
 • hur du ansluter trådlöst hårdvara
 • Hur gör jag beständighetsprovningen hårdvara när man bygger en dator?
 • hur man får trådlösa datakort hårdvara
 • Felsökning HP Pavilion dv2000 hårdvara
 • hur man säkert tar bort hårddiskar från hårdvara
 • hur man fixar hårdvara
 • hur man drar ett fempunktsprogram stjärnan med Python-språket